Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Συζητούν για απεργίες

Αύριο Τετάρτη συνέρχεται στην Αθήνα η γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που, μεταφέροντας τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ, θα αποφασίσει για τις κινητοποιήσεις του κλάδου με βάση την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για δύο 48ωρες απεργίες στις 27 και 28 Γενάρη και 3 και 4 Φλεβάρη.

Στο μεταξύ αναβλήθηκε για την Πέμπτη 20 Γενάρη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ, το οποίο επρόκειτο σήμερα να οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες κινητοποιήσεων με βάση τις αποφάσεις των διδασκαλικών συλλόγων. Το πρόσχημα για την αναβολή της συνεδρίασης που έγινε με πρόταση της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ ήταν ότι δεν έχουν επεξεργαστεί ακόμα τις αποφάσεις των συλλόγων, ενώ όλα δείχνουν ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ περιμένει τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ.

Τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου», που τονίζει πως η πλειοψηφία στο ΔΣ «αποκηρύσσει το μαθητικό κίνημα και αρνείται να συμπορευτεί μαζί του. Κάτω από την πίεση της βάσης, διαπιστώνει το ΔΣ του Συλλόγου, αναγκάζεται να βάλει για συζήτηση στις ΓΣ πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις και οι οποίες τελικά θα αποφασιστούν, αφού λάβει υπόψη τις αποφάσεις των ΓΣ που θα σταλούν με φαξ χωρίς να γίνει ολομέλεια προέδρων», επισημαίνει το ΔΣ του Συλλόγου και τονίζει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ, περιορίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο σε καθαρά οικονομικά αιτήματα, «περικλείει σε συντεχνιακά πλαίσια τον αγώνα των εκπαιδευτικών της Α`βάθμιας εκπαίδευσης, αποκόπτοντάς τον απ' τους υπόλοιπους φορείς της εκπαίδευσης και το λαϊκό κίνημα, υπονομεύοντας εκ των προτέρων την όποια δυναμική του». Το ΔΣ του Συλλόγου «Ελλη Αλεξίου» τονίζει ότι «η συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου σε ταξική - διεκδικητική κατεύθυνση είναι μονόδρομος για τη χάραξη ελπιδοφόρας αγωνιστικής νικηφόρας πορείας του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ