Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΣ
Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα στο «Καυτατζόγλειο»

Στα προβλήματα λειτουργίας του Εθνικού Καυτατζόγλειου Σταδίου (ΕΚΣ) στη Θεσσαλονίκη που έχουν να κάνουν με την υποχρηματοδότηση από την Πολιτεία, η οποία οδηγεί στις λογικές της ανταποδοτικότητας με την επιβολή χαρατσιού στους αθλούμενους, αλλά και σε μια σειρά άλλων θεμάτων όπως η έλλειψη προσωπικού η εγκατάλειψη των υποδομών κ.τ.λ. αναφέρονται με Ερώτηση, προς τους αρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού Π. Παναγιωτόπουλο και Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Στην Ερώτηση τονίζονται τα εξής:

«Η ακολουθούμενη πολιτική υποχρηματοδότησης και του Εθνικού Καυτατζόγλειου Σταδίου (ΕΚΣ) στη Θεσσαλονίκη, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, το έχει μετατρέψει από κέντρο υψηλού αθλητισμού και διοργανώσεων αγώνων πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου επιπέδου σε σύμβολο της εγκατάλειψης του αθλητισμού στη χώρα και μαζί με αυτό και του κοινωνικού αγαθού της άθλησης.

Το αποτέλεσμα είναι το ΕΚΣ, που είναι το μεγαλύτερο προπονητικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, να παραμένει κλειστό τους τελευταίους 6 μήνες, για τους αθλητές και πρωταθλητές του στίβου, τα μέλη ακαδημιών και αθλητικών συλλόγων και το ευρύ κοινό, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, το κεντρικό στάδιο είναι κλειστό ακόμα και για τους ολυμπιονίκες, καθώς δεν είναι κατάλληλο ούτε για προπονήσεις, αφού ο ελαστικός τάπητας έχει αλλοιωθεί τελείως.

Ετσι, περισσότεροι από 15 αθλητικοί σύλλογοι και 1.000 περίπου μικροί και μεγάλοι αθλητές, συσσωρεύονται στο βοηθητικό του στάδιο. Εκεί, λοιπόν, συνυπάρχουν μικροί αθλητές των ακαδημιών με τους πρωταθλητές, με ομάδες προετοιμασίας για εξετάσεις σε στρατιωτικές σχολές και ΤΕΦΑΑ, με ομάδες Υγείας, ομάδες ειδικών αναγκών και το κοινό. Αυτό έχει ως συνέπεια να εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος κάποιος πρωταθλητής να παρασύρει ένα παιδάκι ή να τραυματιστεί στην προσπάθειά του να το αποφύγει.

Να σημειωθεί επίσης ότι ούτε και το βοηθητικό στάδιο είναι κατάλληλο για χρήση, αφού οι διάδρομοι ταχύτητας και τα σκάμματα αλμάτων κρίνονται ακατάλληλα, το ταρτάν έχει καταστραφεί, ενώ οι συνθήκες υγιεινής σε αποδυτήρια και τουαλέτες είναι απαράδεκτες.

Την ίδια ώρα, η πολιτική της υποχρηματοδότησης του ΕΚΣ έχει οδηγήσει στην ανταποδοτική λειτουργία του. Οι μικροί αθλητές πληρώνουν 25 - 30 ευρώ το μήνα για τις προπονήσεις τους, τα σωματεία πληρώνουν αίθουσες για τη φύλαξη αθλητικών υποδομών (π.χ. εμπόδια), ενώ ενοικιάζονται χώροι σε ιδιώτες (φυσικοθεραπευτήρια, προπονητικής κ.λπ.), ενώ το πάρκινγκ είναι ιδιωτικό.

Επιπλέον, το προσωπικό μειώνεται συνεχώς, ως αποτέλεσμα της πολιτικής μη προσλήψεων και της παραχώρησης τμημάτων του σε ιδιώτες. Χαρακτηριστικά, υπάρχουν σεκιούριτι αντί μόνιμων φυλάκων, ενώ δεν υπάρχουν τεχνίτες και οι ελάχιστοι υπάλληλοι επισκευάζουν ό,τι μπορούν, με αποτέλεσμα ό,τι χαλάει ακόμα και αν επισκευάζεται αφήνεται στην τύχη του έως να καταστραφεί.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

  • Να δοθεί η αναγκαία κρατική επιχορήγηση στο Εθνικό Καυτατζόγλειο Στάδιο, ώστε να μπορεί να λειτουργεί με επάρκεια, ανταποκρινόμενο στις λαϊκές ανάγκες για άθληση χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση των αθλουμένων.
  • Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη συντήρηση και την καθημερινή λειτουργία του ΕΚΣ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ