Σάββατο 8 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκαλούν ξανά με το «ΕΡΓΑΝΗ»

Προκαλώντας απροκάλυπτα χιλιάδες εργαζόμενους, που κάθε μήνα χάνουν τη δουλειά τους και τις εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους που δεν μπορούν να σταυρώσουν μεροκάματο, ο υπουργός Εργασίας συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η κυβερνητική πολιτική φέρνει ανάσχεση της ανεργίας. Συγκεκριμένα, ο Γ. Βρούτσης υποστηρίζει ότι τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗΣ» συνεχίζουν και το Φλεβάρη να καταγράφουν θετικό ισοζύγιο απολύσεων - προσλήψεων σχεδόν κατά 20.000 θέσεις εργασίας.

Συνολικά, μάλιστα, από τον περασμένο Μάρτη, δηλαδή για έναν ολόκληρο χρόνο, σύμφωνα με το υπουργείο, δημιουργήθηκαν πάνω από 170.000 νέες θέσεις εργασίας σε σχέση με τις απολύσεις και τις θέσεις που χάθηκαν. Μόνο που για την ίδια περίοδο, η ΕΛΣΤΑΤ όχι μόνο δεν καταγράφει μείωση της ανεργίας, αλλά αύξηση. Συγκεκριμένα, από το 26,8% τον περασμένο Μάρτη, τον Δεκέμβρη (τα πιο πρόσφατα στοιχεία) το ποσοστό ανεργίας ανέβηκε στο 27,5%.

Παράλληλα, καταγράφηκε και μείωση των θέσεων εργασίας, από 3,58 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης το Μάρτη, στις 3,555 θέσεις το Δεκέμβρη. Τα επίσημα αυτά στοιχεία διαψεύδουν την κυβέρνηση, που συνεχίζει με αλχημείες να δημιουργήσει εντυπώσεις και την ίδια ώρα χτυπάει με ΜΑΤ τα συνδικάτα που αγωνίζονται για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ