Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αντιφασιστικές ταινίες σήμερα και αύριο στον Πειραιά

Αντιφασιστικό κινηματογραφικό αφιέρωμα κάνουν Οργανώσεις της ΚΝΕ στον Πειραιά αυτό το Σαββατοκύριακο, με σύνθημα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον». Τρεις αξιόλογες ταινίες (ανάμεσά τους η ταινία «Στάλινγκραντ» που δεν έχει προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στη χώρα μας) θα είναι το όχημα για συζήτηση για το χαρακτήρα του φασισμού ως γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού και για ανάδειξη της ανάγκης να απομονωθούν οι φασίστες από κάθε γειτονιά, σχολείο, χώρο δουλειάς.

Συγκεκριμένα, οι Οργανώσεις Βάσης Κερατσινίου - Δραπετσώνας της ΚΝΕ προβάλλουν σήμερα Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ Αμφιάλης του ΚΚΕ (Ξάνθου 41 και Τσαλδάρη), την ταινία «Στάλινγκραντ» (2013), σε σκηνοθεσία Fedor Bondarchuk και πρωταγωνιστές τους: Thomas Kretschmann, Yanina Studilina, Philippe Reinhard. Επίσης, αύριο Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Χαραυγής (πλατεία Πόντου, πεζόδρομος Ψυττάλεια), την ταινία «Ερνστ Τέλμαν, ο ηγέτης της τάξης του» (1955), σε σκηνοθεσία Kurt Maetzig με πρωταγωνιστή τον Gϋnther Simon.

Αντίστοιχα, οι Οργανώσεις Βάσης Περάματος της ΚΝΕ προβάλλουν σήμερα Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ (Λ. Ειρήνης 75), την ταινία «Μαθήματα αμερικανικής ιστορίας» («American History X», 1998), σε σκηνοθεσία Tony Kaye με πρωταγωνιστή τον Edward Norton. Και αύριο Κυριακή, στις 6.30 μ.μ., πάλι στα γραφεία της ΚΟΒ Περάματος, προβάλλουν την ταινία «Στάλινγκραντ» (2013).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιφασιστικές ταινίες σήμερα και αύριο στον Πειραιά(2014-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ