Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μέχρι 25 Φλεβάρη οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές

Eurokinissi

Από τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη μέχρι τις 25 του μήνα καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος μπορεί να την προμηθεύεται είτε από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας στο διαδίκτυο (www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/Εντυπα Εξετάσεων), είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την αίτηση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην ίδια ιστοσελίδα αναρτάται και η σχετική εγκύκλιος που περιγράφει τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Οσοι μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ επιθυμούν να μη συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στις παραπάνω προθεσμίες υποβάλλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση -υπεύθυνη δήλωση.

Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει ότι υποψήφιοι για το 10% χωρίς νέα εξέταση μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2013 (απόφοιτοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ). Η συγκεκριμένη κατηγορία δεν θα υποβάλει Αίτηση - Δήλωση το Φλεβάρη, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Οι Αστυνομικές Σχολές φέτος δεν θα δεχτούν υποψηφίους ιδιώτες, αλλά μόνο ήδη υπηρετούντες Αστυνομικούς. Οι υποψήφιοι για το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας από φέτος δεν θα εξετάζονται στα ειδικά μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ