Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Λείπουν 90 εκπαιδευτικοί από δημοτικά - νηπιαγωγεία

Να καλυφτούν εδώ και τώρα όλα τα κενά σ' εκπαιδευτικούς ζητούν εκπαιδευτικοί και γονείς στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Με αυτό το αίτημα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Σωκράτης» κι εκπρόσωποι των γονιών διοργανώνουν σήμερα στη 1 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Αττικής και καλεί την Τρίτη 21 Γενάρη σε συγκέντρωση την ίδια ώρα στο υπουργείο Παιδείας. Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τρίτης κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας.

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλους τους μαζικούς φορείς να κάνουν δική τους υπόθεση τις κινητοποιήσεις για τη μόρφωση των παιδιών, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις και τους συλλόγους εκπαιδευτικών που στις περιοχές τους έχουν κενά στα σχολεία να συντονίσουν τη δράση τους. Να διεκδικήσουν μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, 90 είναι τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε πρωινά και ολοήμερα. Περίπου 22 τάξεις δεν έχουν δάσκαλο και 8 τμήματα νηπιαγωγείων είναι κλειστά. Λείπουν 8 νηπιαγωγοί, 28 δάσκαλοι, 6 αγγλικών, 5 εικαστικών, 11 φυσικής αγωγής, 10 μουσικής, 9 πληροφορικής, 4 θεατρολογίας και 8 δάσκαλοι ειδικής αγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ