Τρίτη 14 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανέστειλε τη λειτουργία της η Ορχήστρα Μότσαρτ

Στην αναστολή της λειτουργίας της οδηγήθηκε η Ορχήστρα Μότσαρτ, που έχει ιδρύσει πριν από μερικά χρόνια ο θρυλικός αρχιμουσικός Κλαούντιο Αμπάντο, λόγω οικονομικών κυρίως δυσκολιών αλλά και εξαιτίας προβλημάτων υγείας του 80χρονου Αμπάντο. Η ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας έγινε στις 11 του Γενάρη από τη διοίκηση του συνόλου.

Θυμίζουμε ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κλείνουν ορχήστρες. Με το κλείσιμο της ΕΡΤ έκλεισαν οι δύο ορχήστρες και η χορωδία της δημόσιας τηλεόρασης, η Ορχήστρα των Χρωμάτων την οποία ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Στην Ολλανδία έκλεισαν οι δύο ορχήστρες και η χορωδία της δημόσιας ραδιοφωνίας. Ακόμα, έκλεισε η δεύτερη όπερα της Νέας Υόρκης και 37 ορχήστρες της Γερμανίας.

Τα τελευταία χρόνια, ο Αμπάντο έχει ιδρύσει τρεις ορχήστρες νέων με τελευταία την Ορχήστρα Μότσαρτ το 2004 που έχει έδρα την Μπολόνια. Το εν λόγω νεανικό συγκρότημα διέγραψε μια ενδιαφέρουσα διεθνή διαδρομή, χάρη στη σταθερή παρουσία του Αμπάντο, ο οποίος ήταν και ο συνιδρυτής του από κοινού με τον Κάρλο Μαρία Μπαντίνι. Πέρα από τον Αμπάντο, όμως, κατά καιρούς συνεργάστηκαν με την ορχήστρα διακεκριμένοι αρχιμουσικοί όπως ο Τζον Ελιοτ Γκάρντινερ και ο Τρέβορ Πίνοκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ