Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Τέχνη και γυναίκες

Από την έκθεση στην αίθουσα τέχνης «Μεταμόρφωσις»
Από την έκθεση στην αίθουσα τέχνης «Μεταμόρφωσις»
Σε μία εποχή που ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε, πέντε γυναίκες μας το θυμίζουν μέσα από την καλλιτεχνική τους δημιουργία, αντλώντας την έμπνευσή τους από προσωπικές επιθυμίες και βιώματα. Οι: Αποστολία Γεώργου, Κυριακή, Βούλα Μιχαλιτσιάνου, Αρτεμις Μουρατίδου και Ιόλη Ξιφαρά, παρουσιάζουν έργα τους στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής, που εγκαινιάζεται στις 8 Μάη (8μμ) στην αίθουσα τέχνης «Μεταμόρφωσις» (Τσιμισκή 128, Θεσσαλονίκη). Τίτλος της παρουσίασης: «Ονειρα γυναικών».

Εικαστικά έργα 17 Ισπανίδων καλλιτέχνιδων, που αντιπροσωπεύουν τη νέα γενιά τέχνης της χώρας τους, φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Τίτλος της παρουσίασης: «Τέχνη και Γυναίκες». Η έκθεση - που οργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ισπανο-ελληνικής συνεργασίας από την «Τεχνόπολη» και υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας - έχει ως σκοπό την προώθηση της δημιουργικότητας των γυναικών της Μεσογείου.

Εκθεση ζωγραφικής της Ιωάννας Ευθυμίου, φιλοξενείται στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5). Οπως σημειώνει στον κατάλογο η Πολύνα Κοσμαδάκη «...Χρησιμοποιώντας και πάλι το κερί, αλλά και διάφορα άλλα υλικά, όπως σχοινί, σύρμα, άμμο ή ξύλο, τα οποία επιλέγει για την ιδιαίτερη υφή τους που δίνει την αίσθηση του χειροποίητου, η Ιωάννα Ευθυμίου υιοθετεί ένα πιο λιτό εικαστικό λεξιλόγιο και δημιουργεί αφηρημένα έργα από επαναλαμβανόμενα διακοσμητικά ή γεωμετρικά μοτίβα. Η ανάλαφρη αισθητική και η ήρεμη παιδικότητα των τρυφερών και αυθόρμητων συνθέσεων με λουλούδια, ξηρούς καρπούς, ρούχα από κούκλες, συρμάτινες καρδιές ή έντομα, εκφράζουν την αισιοδοξία για το μέλλον και μια καθαρά εικαστική αντίληψη της δημιουργίας, που βασίζεται στις φόρμες, τα χρώματα, τη σύνθεση και την αίσθηση του υλικού, ενώ περιέχει συχνά και κάποιες διακριτικές λεπτομέρειες εικόνας και πραγματικότητας». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ