Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φλαντρώ» στο Εθνικό

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει, στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», την «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν. Κεντρική ηρωίδα είναι η αρχόντισσα Φλαντρώ, χήρα με δυο κόρες από διαφορετικούς γάμους. Παρόλο που το όνομά της σημαίνει «εκείνη που αγαπάει τον άντρα», η Φλαντρώ είναι μια γυναίκα που ζει για χρόνια καταπιεσμένη και στερημένη από έρωτα. Με την εμφάνιση ενός νεαρού άντρα, τα μυστικά και τα απωθημένα της ανέραστης ζωής της σκιάζουν την ψυχή και το σπίτι της. Για να τα ξορκίσει, αποφασίζει να δώσει το νεαρό άντρα στη μεγάλη της κόρη, ελπίζοντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα τον κρατήσει κοντά της και συγχρόνως θα τον απομακρύνει από τη δεύτερη κόρη της, την οποία ζηλεύει και ανταγωνίζεται. Οι ενέργειές της, όμως, θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Μπροστά στο αδιέξοδο θα επιλέξει την πιο ακραία και επώδυνη λύση.

Σκηνοθεσία: Λυδία Κονιόρδου. Σκηνικά: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου. Κοστούμια: Αγγέλος Μέντης, Mουσική: Τάκης Φαραζής. Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου. Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη. Επιμέλεια κίνησης: Μαριάννα Καβαλλιεράτου. Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ελεάνα Στραβοδήμου, Φαίδων Καστρής, Σεβίλλη Παντελίδου, Μιχάλης Σαράντης.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ