Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κανένας άνεργος και απολυμένος δίχως ρεύμα

Ανακοίνωση - κάλεσμα σε σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της πάλης και της αλληλεγγύης

Από τις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών έξω από καταστήματα της ΔΕΗ
Από τις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών έξω από καταστήματα της ΔΕΗ
Κάλεσμα στα σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές, να οργανώσουν την πάλη για να μη μείνει κανένας άνεργος, απολυμένος, λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, απευθύνει με ανακοίνωση το ΠΑΜΕ.

Καλεί, επίσης, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, «να μη δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στους δημάρχους και τα διάφορα επιτροπάτα, που τώρα τους πήρε ο πόνος για τη φτωχολογιά. Είναι αυτοί που υλοποιούν όλα αυτά που οδηγούν στο ακριβό ρεύμα, στα χαράτσια, στη φορολογία, στις απανωτές αυξήσεις δημοτικών τελών. Η ευαισθησία που δείχνουν για το ρεύμα είναι υποκριτική όταν:

  • Τον τελευταίο χρόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα έφθασαν στο 18.7% και στο 50% την τελευταία 5ετία.
  • 1.000.000 καταναλωτές κάνουν διακανονισμό του χρέους στη ΔΕΗ γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, γίνονται 350.000 διακοπές, από τους οποίους 140.000 δεν το ξανασυνδέουν, δηλαδή μένουν στο σκοτάδι».

Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους και ανέργους «να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Να καλέσουν και άλλους που είναι στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση και μαζί με τα συνδικάτα ν' απαιτήσουμε:

  • Η ΔΕΗ να αποκαταστήσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες εργατικών - λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και ιδιαίτερα στους ανέργους, στους χιλιάδες απλήρωτους, στις οικογένειες που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, στα νέα ζευγάρια, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους χρόνια πάσχοντες, στους υπερήλικους, στις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει ή βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες.
  • Ν' απαγορευτεί η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.
  • Αμεσα να υπάρξει δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
  • Να καταργηθούν οι φόροι που υπάρχουν στα τιμολόγια».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ