Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση των συμβούλων του ΚΚΕ για λύσεις σε επείγοντα προβλήματα

Την υλοποίηση των μέτρων που είχαν συμφωνηθεί για την ανακούφιση των κατοίκων του Περάματος από τις συνέπειες της κρίσης και της ανεργίας αλλά και τον καθορισμό προγράμματος αντιπλημμυρικής προστασίας των κατοίκων της Αττικής, ζητούν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ υπενθυμίζουν πως έχουν περάσει δύο μήνες από τον Οκτώβρη, όταν έγινε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και συζητήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να κάνει η Περιφέρεια Αττικής.

Μεταξύ άλλων, στην παραπάνω σύσκεψη είχε συμφωνηθεί η εξασφάλιση πετρελαίου θέρμανσης, γεύματος στους μαθητές, πρόσθετης διδασκαλίας και κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε αθλητικό υλικό. Επίσης, να γίνουν όλα τα παιδιά δεκτά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά και να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την αξιοποίηση του πολυϊατρείου του ΙΚΑ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Παράλληλα, να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας όλων των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις, να δοθεί από τον ΟΑΕΔ έκτακτο επίδομα στους ανέργους της Ζώνης, να δοθεί επίδομα σε όλους τους ανέργους ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια της ανεργίας, να μην κόβεται το νερό, το ηλεκτρικό και το τηλέφωνο στις οικογένειες των ανέργων αλλά και να παγώσουν τα δάνεια στις τράπεζες και οι οφειλές στην εφορία.

Για τα αντιπλημμυρικά

Επίσης, οι σύμβουλοι του ΚΚΕ ζητούν να γίνει συζήτηση και να καθοριστεί πρόγραμμα συνολικής αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής. Οπως επισημαίνουν, τις προηγούμενες μέρες σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν και δρόμοι καταστράφηκαν δείχνοντας πόσο επικίνδυνες «είναι για τη ζωή, την ασφάλεια και την περιουσία των κατοίκων οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, μελέτες, υποδομές και μηχανισμούς παροχής βοήθειας».

Οι παραπάνω καταστροφές είναι «φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που υποτάσσει τη ζωή, το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων, στους νόμους του κέρδους. Είναι η πολιτική που προωθεί την αλόγιστη επέκταση των πόλεων στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της γης, και την τσιμεντοποίηση ελεύθερων δημόσιων χώρων». Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως «στην Αττική 850 χιλιόμετρα ρεμάτων είναι μπαζωμένα, 70 από τα 700 ρέματα που προϋπήρχαν δεν μπορούν πια ούτε να εντοπιστούν. Τα ανοιχτά ρέματα έχουν μειωθεί από το 1945 κατά 66% (από 1.280 χιλιόμετρα σε 434 χιλιόμετρα). Δασοκτόνα νομοσχέδια οπλίζουν τα χέρια των εμπρηστών, καταστρέφουν τα δάση. Ταυτόχρονα εξαιρούνται από τις αναδασώσεις τεράστιες καμένες περιοχές, γεγονός που εντείνει τα πλημμυρικά φαινόμενα. Μόλις στην προηγούμενη συνεδρίαση εξετάστηκε η περίπτωση του ρέματος Χαλκίδος, στην Ανθούσα του Δήμου Παλλήνης, όπου μεγάλο μέρος της κοίτης του ρέματος έχει καλυφθεί από τσιμεντένιο οδόστρωμα κι ένα άλλο τμήμα έχει μετατραπεί σε ασφαλτοστρωμένη οδό».

Επίσης, χαρακτήρισαν αποσπασματικές, ξεπερασμένες και χρονοβόρες τις μελέτες για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, που πολλές φορές τα ίδια αυτά έργα προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα. Ετσι, για να προστατευτούν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου από τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης πλημμύρας, ζητούν να αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής την ευθύνη που έχει για το συνολικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ