Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Να φτάσουμε παντού με σχέδιο και πείσμα

Αρθρο του Γραμματέα της ΤΕ Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, Νίκου Μαυροκέφαλου

Στον πίνακα καταγράφονται τα ποσοστά κάλυψης των Οργανώσεων Περιοχής του Κόμματος, μετά το «κλείσιμο» της Δευτέρας 25/11
Στον πίνακα καταγράφονται τα ποσοστά κάλυψης των Οργανώσεων Περιοχής του Κόμματος, μετά το «κλείσιμο» της Δευτέρας 25/11
Με ορμή, σχέδιο και αποφασιστικότητα δίνει η ΤΟ Μεταφορών της ΚΟΑ τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Στο «κλείσιμο» στις 25 Νοέμβρη είχε ήδη καλύψει το 70,62% του πλάνου της. Δείχνει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες το πλάνο να καλυφθεί με την ολοκλήρωση της πολιτικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ, στις 8 Δεκέμβρη, και να μπουν νέοι στόχοι υπερκάλυψης.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα αναδεικνύουν τους στέρεους δεσμούς που έχει η Οργάνωση των Μεταφορών με σημαντικό τμήμα εργαζομένων του κλάδου, το υψηλό κύρος και την αγωνιστική αναγνώριση του Κόμματος. Είναι χειροπιαστή απάντηση στην επίθεση που δέχεται το Κόμμα, στην προσπάθεια να χτυπηθεί οικονομικά, να πληγεί το ηθικό του κύρος.

Ομως, η πορεία κάλυψης του πλάνου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Περνά μέσα από τις συμπληγάδες των συνεπειών της κρίσης, της φτώχειας, της ανέχειας, της ανεργίας αλλά και από τον αντικομμουνισμό και την επίθεση στο Κόμμα. Εχουμε επίγνωση ότι πρόκειται για μια δύσκολη μάχη, όμως το ΚΚΕ θα βγει και πάλι νικητής.

Η δουλειά με το χαρτί και το μολύβι σ' αυτές τις συνθήκες, που ο λαός μας δοκιμάζεται, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, είναι μονόδρομος εάν απαιτούμε από τους εαυτούς μας να συμβάλουν τα μέγιστα στην κάλυψη των ατομικών πλάνων και των πλάνων των ΚΟΒ. Τις ΚΟΒ να διαπερνά κλίμα μάχης και αυτοθυσίας, ενθουσιασμός, πείσμα ότι θα τα καταφέρουμε. Τέτοια προσπάθεια έγινε από την προετοιμασία της Οικονομικής Εξόρμησης στις ΚΟΒ του Τομέα, να μπει συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτός ο τρόπος δουλειάς έχει την αντανάκλασή του στην προσπάθεια των ΚΟΒ. Το 54% των ΚΟΒ έχουν ήδη καλύψει πάνω από το 55% του πλάνου τους, με την ΚΟΒ του ΟΛΠ να έχει φτάσει στο 105% και την ΚΟΒ Ποντοπόρων στο 89,03%.

Μέσα στο κλίμα που παλεύουν οι ΚΟΒ αλλά και από τη συνολικότερη προσπάθεια του Κόμματος ξεχωρίζουν σύντροφοι που με το ατομικό τους παράδειγμα συμβάλλουν και αναδεικνύουν τις δυνατότητες ώστε να ανέβει ο πήχης της ατομικής προσπάθειας και συνεισφοράς. Τέτοια παραδείγματα είναι η προσφορά ενός μεγάλου μέρους της αποζημίωσης απόλυσης μιας άνεργης συντρόφισσας, η πρωτοπόρα δουλειά ενός συντρόφου ναυτεργάτη που ήδη έχει πάρει χρήματα από 40 συναδέλφους του, τα κόκκινα μεροκάματα που έχουν μαζευτεί. Τέτοια παραδείγματα μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Βασικό στοιχείο ελέγχου πρέπει να είναι η βελτίωση όλων των δεικτών της δουλειάς μας, η τάξη και η καλή οργάνωση των συνδρομών, η αξιοποίηση οπαδών. Το άνοιγμα, το να πάρουμε από όσο το δυνατόν περισσότερους. Αν και γίνονται ορισμένα θετικά βήματα που αντανακλώνται και στην πορεία κάλυψης των πλάνων, δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε ακόμα. Να μην αφήσουμε βαπόρι, αμαξοστάσιο, επιχείρηση, τα λιμάνια που να μη φτάσει όσο το δυνατόν πιο πλατιά το κουπόνι. Κύρια, είναι εκατοντάδες ακόμα οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του κλάδου που στηρίζουν και ενισχύουν το ΚΚΕ, άλλοι που ανεξάρτητα από το επίπεδο συμφωνίας τους αναγνωρίζουν την ανάγκη ύπαρξης και δράσης του. Σ' όλους αυτούς πρέπει να φτάσουμε.

Μπροστά μας είναι η κεντρική πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 95 χρόνια του. Είναι κρίσιμη μάχη γιατί οι επόμενες μέρες πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε να γίνει ένα πλατύ άνοιγμα στον κλάδο, που θα εκφραστεί με τη μαζική συμμετοχή στο ΣΕΦ αλλά και με την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ.

Η άμιλλα μεταξύ των Οργανώσεων μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην άνοδο της μαχητικότητας, της αισιοδοξίας, του πείσματος για να καλυφθούν πιο υψηλοί στόχοι. Τέτοια ώθηση έχει δώσει στη δουλειά της ΤΟ Μεταφορών η άμιλλα που έχει βάλει με την ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ