Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σύστημα Υγείας για το λαό

(Συνέχεια από σελίδα 1)

Για να έχει, όμως, επιτυχία αυτός ο αγώνας, θα πρέπει να στοχεύσει στην καρδιά του προβλήματος. Να αναδεικνύει τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σ' αυτόν τον ευαίσθητο τομέα και για τους οποίους ανοίγονται καινούργια, νέα κερδοφόρα πεδία, είτε πουλώντας υπηρεσίες στο «δημόσιο σύστημα», είτε απευθείας στους ασθενείς. Σε όφελός τους εφαρμόζεται η στρατηγική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του τομέα Υγείας. Αυτή η στρατηγική μετατρέπει τα κρατικά νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, επιβάλλοντας πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Τα απογευματινά ιατρεία που ήδη λειτουργούν και τα απογευματινά χειρουργεία που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση, το 5ευρω για τα εξωτερικά ιατρεία και το 25ευρω για τις εισαγωγές, είναι πλευρές της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Λύση για τους εργαζόμενους στην Υγεία και το λαό, δεν είναι να υπερασπιστούν το σημερινό δημόσιο σύστημα. Ούτε αποτελεί διέξοδος η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική, αλλά δεν αμφισβητεί τη στρατηγική της ΕΕ και την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, ούτε βέβαια προτείνει την κατάργησή της. Αντίθετα, προτείνει την ανάπτυξη ενός «δημόσιου συστήματος» Υγείας που θα λειτουργεί παράλληλα με τους ιδιώτες και θα τους ανταγωνίζεται στην «αγορά Υγείας», σπέρνοντας αυταπάτες ότι αυτό θα αποβεί προς όφελος του λαού.

Σήμερα, δεν αρκεί να αποτραπούν τα χειρότερα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας και να διευρυνθεί το μέτωπο που παλεύει για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας. Για αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες. Για δωρεάν φάρμακο σε όλους. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων όσοι απασχολούνται στον τομέα της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ