Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κόβουν το επίδομα τέκνων για φοιτητές που δεν έχουν εγγραφεί!

Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Σε μια νέα κίνηση πίεσης και προσπάθειας να φέρει τους εργαζόμενους σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, η κυβέρνηση κόβει από τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών (πιθανότατα και άλλων δημοσίων υπαλλήλων) το επίδομα τέκνων στις περιπτώσεις που τα παιδιά είναι πρωτοετείς φοιτητές και δεν έχουν εγγραφεί ακόμα, λόγω των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια. Οι εργαζόμενοι προκειμένου να συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα τέκνων μετά την ενηλικίωση των παιδιών τους, πρέπει να προσκομίσουν στις υπηρεσίες τους αποδεικτικά έγγραφα ότι τα παιδιά τους είναι φοιτητές. Ομως, λόγω του ότι δεν έχουν γίνει εγγραφές στα δύο μεγάλα ιδρύματα της Αθήνας δεν έχουν πάρει τα απαραίτητα έγγραφα και (παρότι αυτή η κατάσταση είναι σε γνώση των διοικητικών υπηρεσιών) είδαν από τη μισθοδοσία τους ότι τους κόπηκε το επίδομα τέκνων.

Το γεγονός καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η αντιλαϊκή πολιτική είναι ταχύτατη όταν πρόκειται να τσακίσει δικαιώματα, να αφαιμάξει λαϊκά εισοδήματα. Τότε ξεπερνιέται αστραπιαία κάθε γραφειοκρατία και το αντιλαϊκό μέτρο εφαρμόζεται άμεσα.

Αυτό αποδεικνύεται για άλλη μια φορά με την περικοπή του επιδόματος τέκνων από τους εκπαιδευτικούς που τα παιδιά τους μπήκαν φέτος στα πανεπιστήμια αλλά δε γράφτηκαν ακόμα λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων. Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση θέλει να κάμψει τους αγωνιζόμενους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά, εγείροντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Καμία δικαιολογία δεν ευσταθεί ότι δήθεν δεν γνωρίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ποιων εκπαιδευτικών τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν είναι πρωτοετείς φοιτητές, γιατί την ίδια στιγμή τους έχουν δώσει το μισό εισιτήριο στα ΜΜΜ.

Να σημειώσουμε ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους διοικητικούς υπαλλήλους έχουν καταθέσει πρόταση να επιτραπεί η εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών και για να διευκολυνθεί η λαϊκή οικογένεια, που έχει χτυπηθεί πολύπλευρα από την αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και για να προστατευτεί το κίνημα από τέτοιες ενέργειες, όπως αυτή που έστησε η κυβέρνηση με το κόψιμο του επιδόματος τέκνων.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η περικοπή του επιδόματος τέκνων για τους πρωτοετείς φοιτητές που δε γράφτηκαν ακόμα!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ