Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Συνεχίζουν με απεργιακές κινητοποιήσεις

Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων χτες το πρωί στην πανεπιστημιούπολη
Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων χτες το πρωί στην πανεπιστημιούπολη
Η ...«έγνοια» της κυβέρνησης και όσων τη σιγοντάρουν για «τους φοιτητές και τις οικογένειές τους που είναι όμηροι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜ Πολυτεχνείο», όπου εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ξεμπροστιάζεται από την πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η βάρβαρη πολιτική της με χιλιάδες φοιτητές σ' όλη τη χώρα να διακόπτουν τις σπουδές τους, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για στέγαση, σίτιση, μεταπτυχιακά, αναλώσιμα.

Χτες, ο υπουργός Παιδείας έκανε νέα προσφυγή για να κριθεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων παράνομη και καταχρηστική και η απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, μετά την προσφυγή του ίδιου, η απεργία κηρύχθηκε παράνομη, ενώ στις 11 βδομάδες έχει προηγηθεί σωρεία απειλών και εκβιασμών.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσής τους χτες, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας πήραν απόφαση για 48ωρη απεργία από σήμερα. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με απεργία μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, που στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Νέες ΓΣ θα κάνουν σήμερα, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και στο ΕΜ Πολυτεχνείο.

O Θ. Πελεγρίνης, πρύτανης του ΕΚΠΑ με δήλωσή του ζητά την άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καταγγέλλει την «ανακοινωθείσα από την κυβέρνηση μοριοδότηση των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων, ως μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα» και σημειώνει ότι «ορισμένοι με άνομα μέσα απεργάζονται την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και το μαρασμό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ζήτημα αυτό δεν αφορά στη διοίκηση του ΕΚΠΑ, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ διατυπώνει σε ανακοίνωσή του την ανησυχία από τη δραματική αποψίλωση της Σχολής από διοικητικό προσωπικό. Ενδεικτικά επισημαίνει ότι - υπολογίζοντας μόνο τους υπαλλήλους που βγήκαν ήδη σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης του κλάδου τους και εκείνους που τέθηκαν σε αργία εν αναμονή πειθαρχικού λόγω μη απογραφής - στη Γραμματεία του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας (με 3.329 προπτυχιακούς φοιτητές, 72 μεταπτυχιακούς και 48 υποψήφιους διδάκτορες) απομένει ένας μόνο υπάλληλος. Ανάλογη δραματική κατάσταση θα δημιουργηθεί σε πολλά άλλα Τμήματα, που θα μείνουν είτε με έναν είτε και με κανέναν (!) υπάλληλο, το δε κτίριο της Σχολής απομένει χωρίς φύλακες, αφού καταργούνται οι θέσεις εργασίας του κλάδου «φύλακες» και οι 9 εργαζόμενοι μόνιμοι και ΙΔΑΧ που εκτελούν χρέη φύλαξης/επιστασίας τίθενται είτε σε διαθεσιμότητα, είτε σε αργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ