Διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν χτες στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων κυνηγώντας μικροπωλητές που βρίσκονται έξω από το κτίριο της σχολής. Φοιτητές που βρέθηκαν στο προαύλιο, διαμαρτυρήθηκαν για την εισβολή. Το γεγονός καταδίκασε και η Πρυτανεία.
Οπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, η επιχείρηση έγινε υπό την επίβλεψη του ίδιου του υφυπουργού. Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν πέντε μετανάστες.
Το κυνηγητό των μεταναστών, με πρόσχημα το «παρεμπόριο», είναι καθημερινό, ενώ την ίδια ώρα αφήνονται στο απυρόβλητο αυτοί που οργανώνουν αυτό το εμπόριο και οι οποίοι βεβαίως δεν είναι φτωχοδιάβολοι.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων του «Ξένιου Δία», των κλιμακίων καταπολέμησης του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας και των διευθύνσεων Αμεσης Δράσης και αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν αρχικά στο πεζοδρόμιο, εξωτερικά του Πανεπιστημίου, όπου οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν αφήσει για πώληση διάφορα προϊόντα. Στο σημείο συνελήφθη ένας μικροπωλητής. Οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τη σύλληψη αντιστάθηκαν στους πρώτους αστυνομικούς που προσέγγισαν τον εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια μπήκαν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και συνέλαβαν τέσσερις από αυτούς, κατά την προσπάθεια διαφυγής τους, από την έξοδο της οδού Αντωνιάδου.
Στην τελευταία εντοπίστηκε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, γεμάτο με προϊόντα. Στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών όπως, ενδεικτικά, 2.120 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 281 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, αθλητικά παπούτσια, γυαλιά, ρολόγια κλπ.
Με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του, ο Ν. Μηταράκης αναφέρει ότι βρέθηκε «στο πλευρό των αστυνομικών που πραγματοποιούσαν στην ΑΣΟΕΕ νέα επιχείρηση σκούπα για το παρεμπόριο», ότι «ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της επιχείρησης, συνεχάρη τους αστυνομικούς για τις προσπάθειές τους και την αποφασιστικότητά τους να πατάξουν το παρεμπόριο που πλήττει άμεσα τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες της Αθήνας» και ότι «την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειας για την πάταξη του παρεμπορίου έχει το υπουργείο Ανάπτυξης».