Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΟΧΙ σε ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις

Την κάθετη αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και την απόλυση εργαζομένων από τους δήμους εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Αθήνα, χτες σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, να μην υπάρχει καμία ανοχή από το δήμο σε «κινητικότητα» και «διαθεσιμότητα».

Με αφορμή και τις χτεσινές τοποθετήσεις του υπουργού και υφυπουργού Εσωτερικών περί ανάθεσης της Καθαριότητας σε ιδιώτες και άλλες 12.000 απολύσεις από τους δήμους, στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ εκφράστηκε η αντίθεση του σώματος, ενώ και οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή, διά εκπροσώπου τους, ζήτησαν ενεργοποίηση του Δήμου ώστε να μην προχωρήσουν τα κυβερνητικά σχέδια.

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, ξεκαθάρισε ότι οι παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων είναι συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης που υλοποιείται βήμα βήμα. Θύμισε την κυβερνητική απόφαση μέχρι τα τέλη του έτους να έχουν απολυθεί από τους δήμους όλοι οι συμβασιούχοι που παραμένουν στη θέση τους «άμα τη λήξει των συμβάσεών τους» με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων. Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου φεύγουν έτσι άλλοι 650 εργαζόμενοι, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι το επόμενο βήμα είναι είτε η αποκομιδή λόγω έλλειψης προσωπικού να ανατεθεί σε εργολάβους, είτε να απευθυνθεί ο Δήμος στις περιλάλητες «κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις», από αυτές που διαφημίζει ως λύση σε μια σειρά ζητήματα ο ίδιος ο δήμαρχος. Παράλληλα κατήγγειλε την ΚΕΔΕ για το γεγονός ότι ήδη δεκάδες δήμοι ανέθεσαν τη διαχείριση Πρασίνου και Καθαριότητας σε ιδιώτες, χωρίς η ηγεσία της Ενωσης να έχει στην πράξη αντιτεθεί.

Παραπέρα έθεσε ζήτημα τι γίνεται με τη φύλαξη των σχολείων, μετά και τη «διαθεσιμότητα» των σχολικών φυλάκων, καταγγέλλοντας τη στάση δημοτικών αρχών που αναθέτουν τη φύλαξη των σχολικών μονάδων σε εταιρείες σεκιούριτι.

Σε μια σειρά άλλα ζητήματα, έθεσε και σε αυτή τη συνεδρίαση ερώτημα προς τη δημοτική αρχή τι κάνει στην πράξη για να διαφυλάξει την ακίνητη περιουσία του Δήμου, ακίνητα που έχει περιλάβει το περιλάλητο ΤΑΙΠΕΔ στη λίστα προς πώληση. Τόνισε ότι η παιδική χαρά στην οδό Κυμαίων στα Πετράλωνα είναι έξι μήνες κλειστή, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί εργασίες επισκευής. Οτι στον 21οαιώνα, στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών στα Σεπόλια το νερό δεν είναι πόσιμο, ενώ ο χώρος του πρώην εργοστασίου «ΒΟΤΡΥΣ» είναι σε άθλια κατάσταση δίχως καθαριότητα και φύλαξη. Τέλος, μπρος στο επερχόμενο κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ σε Πολύγωνο και Θυμαράκια, κάλεσε τη δημοτική αρχή να αντιδράσει, ακόμα και να αναζητήσει άλλους χώρους στέγασής τους, καθώς εξυπηρετούν εκατοντάδες κατοίκους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και ο λογαριασμός στο λαό(2021-04-14 00:00:00.0)
Ματαίωσαν τη δημοπρασία παράδοσης της καθαριότητας σε ιδιώτες(2012-06-23 00:00:00.0)
Στο δρόμο 98 συμβασιούχοι εργαζόμενοι(2012-01-27 00:00:00.0)
Προωθεί ιδιωτικοποιήσεις καθυβρίζει εργαζόμενους(2011-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ