Τρίτη 1 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: Με τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργοστασίων ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ και ΜΗΧΑΝΙΚΗ, που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η εμπειρία από τα εργοστάσια αυτά πρέπει να αξιοποιηθεί από όλη την εργατική τάξη και το λαό. Είναι ζήτημα που αφορά όλους, αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή όλη η εργατική τάξη και ο λαός κινδυνεύει να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, καθώς η παραγωγική δραστηριότητα βρίσκεται στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί σχεδιάζουν με κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας τους γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις ανάγκες της κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Πορεία με τα πόδια ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την Αθήνα, σχολικοί φύλακες από τη Βόρεια Ελλάδα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Χτες το απόγευμα και παρά την καταρρακτώδη βροχή έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, όπου τους υποδέχθηκαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Δημοτικών Υπαλλήλων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» της περιοχής, καθώς και συνάδελφοί τους σχολικοί φύλακες.

«COCA COLA»: Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι αύριο Τετάρτη, απαντούν οι εργαζόμενοι της COCA COLA 3Ε στη Θεσσαλονίκη, στην απόφαση της πολυεθνικής να κλείσει το τμήμα διανομής και να πετάξει στο δρόμο 33 εργαζόμενους.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Εγκαταλειμμένοι στο λιμάνι της Ραφήνας χωρίς τροφή και νερό βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή οι 56 ναυτεργάτες πλήρωμα του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α», οι οποίοι είναι και απλήρωτοι επί μήνες. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι απολύσεις στο επιβατηγό πλοίο «HELLENIC SPIRIT» της ΑΝΕΚ, που είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πάτρα - Ιταλία. ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ απαιτούν την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ για την επαναλειτουργία του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α», ενώ απαιτούν επίσης τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ «για τον καθορισμό πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ναυτεργατών».

«ΦΩΚΑΣ»: Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις τους για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία. Χτες και πάλι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κατάστημα της οδού Τσιμισκή, που την προηγούμενη Παρασκευή σφραγίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ