Τρίτη 1 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικό κυνηγητό μεταναστών στην Αθήνα

Την ένταση των αστυνομικών επιχειρήσεων στην Αθήνα, αλλά και τη δημιουργία ενός συνολικού πλέγματος ενεργειών, ώστε να υπάρξει μία συνολική εικόνα «ευνομίας» της πόλης, ζήτησε χτες κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο Ν. Δένδιας. Στην ουσία, με πρόσχημα την εγκληματικότητα, ζητά να ενισχυθεί η αστυνομοκρατία που σημαίνει κυνήγι των μεταναστών και αστυνομικές επιχειρήσεις - «σκούπα» με αθρόες προσαγωγές πολιτών που ελέγχονται ως εν δυνάμει ύποπτοι.

Στο πλαίσιο του σχετικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή Ομόνοιας και Αγίου Παντελεήμονα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πάνω από 150 αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αθήνας, Αμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ) με τα ανάλογα μέσα και εξοπλισμό.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης προσήχθησαν 334 άτομα και συνελήφθησαν 41. Κατά το διάστημα από 21.09.2013 έως 27.09.2013, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η επιχείριση «Ξένιος Ζευς». Σημειώνεται ότι από την έναρξη της επιχείρησης έχουν συλληφθεί 5.498 αλλοδαποί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ