Τετάρτη 25 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Ολοι στην αυριανή συγκέντρωση

Πρώτη απάντηση στην κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης κεκτημένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων και απαρχή νέων αγώνων θα είναι η διαδήλωση - πικετοφορία που διοργανώνει η Παναττική Επιτροπή Αγώνα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων για αύριο στις 8.30 το πρωί στα γραφεία της ΟΒΣΑ (Πατούσα 3) και η συμμετοχή των ΕΒΕ στην πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10.00. Αυτό τονίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμα που εξέδωσε η Επιτροπή, στην οποία δηλώνει ότι οι ΕΒΕ δεν αποδέχονται και δε θεωρούν τετελεσμένα και αναπόφευκτα τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και καλεί τους ΕΒΕ να τα αποτρέψουν με τον ενωμένο και ανυποχώρητο αγώνα τους.

Η Επιτροπή καταγγέλλει ότι με τη λεγόμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση επιδιώκει το τελειωτικό χτύπημα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, δηλαδή να περάσει την πλήρη ανταποδοτικότητα και την εμπορευματοποίηση της υγείας με βασικούς στόχους: την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και τη διεύρυνση της πελατείας των ασφαλιστικών εταιριών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας.

Αυτή την πρωτοφανή επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να βρει αντίθετους σε ενωτικούς αγώνες τους ΕΒΕ, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους, τονίζει.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τους συνδικαλιστές, που τιμούν την ιδιότητά τους, να κινητοποιήσουν τους ΕΒΕ ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, που δεν πρέπει να αποτελέσουν βάση συζήτησης. Επίσης, να καλέσουν τις πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΑΕ να μη συμμετέχουν στον ψευτοδιάλογο που θέλει να οργανώσει η κυβέρνηση για να παζαρέψει τι θα χάσουν οι ΕΒΕ και οι εργαζόμενοι.

Η κοινωνική ασφάλιση, καταλήγει η Επιτροπή Αγώνα, δεν είναι ατομική υπόθεση του κάθε μέλους της κοινωνίας ξεχωριστά. Είναι συνολική ευθύνη της κοινωνίας και του κράτους και γι' αυτό επιβάλλεται να είναι δημόσια, καθολική, υποχρεωτική, ισότιμη.

Να συμμετάσχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η παναττική επιτροπή αγώνα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων καλεί τους βιοτέχνες υποδηματοποιούς η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας. Επίσης, τους καλεί να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση στον Πεδίον του Αρεως στις 11.00 το πρωί.

Αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνει στους βιοτέχνες του κλάδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η οποία καλεί τη ΓΣΕΒΕΕ να μην πάρει μέρος στο στημένο διάλογο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ