Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Κάλεσμα για γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία
  • Την προκήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη πρότεινε το ΠΑΜΕ
  • Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα το Σάββατο 5 Οκτώβρη διοργανώνει το Μέτωπο

Την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, οργανωμένης έτσι που να αντιστοιχεί στο μέγεθος της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, για να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και να οργανωθεί ο αγώνας, μέσα στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην καπιταλιστική εργοδοσία, πρότειναν την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μεγάλες μάζες των εργαζομένων να βγουν στο προσκήνιο, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, να γίνουν ουσιαστικά βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στην ενίσχυση της ταξικής αντίληψης στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο πλαίσιο αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχωρούν στη διοργάνωση συλλαλητηρίων στις 5 Οκτώβρη σε δεκάδες πόλεις της χώρας και σημαίνουν προσκλητήριο συστράτευσης και αγώνα. Το συλλαλητήριο της Αθήνας ορίστηκε για τις 11 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Μιλώντας για το χαρακτήρα που πρέπει να πάρουν οι αγώνες της εργατικής τάξης και οι κινητοποιήσεις της, επισήμαναν ότι σκοπός τους δεν μπορεί να είναι να ριχθεί μια ακόμα ντουφεκιά στον αέρα και το «ντόρος να γίνεται». Ούτε να υποταχτούν αυτοί οι αγώνες στην κυβερνητική εναλλαγή. Να πέσει όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά να γκρεμοτσακιστεί μαζί της και κάθε αντιλαϊκή πολιτική, η ΕΕ και η μήτρα που γεννά την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, η εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου, τόνισαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Απάντηση στους συκοφάντες

Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ έγινε έντονη αντιπαράθεση για το περιεχόμενο και τις μορφές των αγώνων. Απαντώντας σε συκοφαντίες και τη λάσπη που εξαπέλυσε κατά του ΠΑΜΕ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενος από τους όψιμα αποσκιρτήσαντες από την ΠΑΣΚΕ (παράταξη του ΕΜΕΙΣ) και στα ασύστολα ψεύδη τους, ότι δήθεν το ΠΑΜΕ δεν θέλει τις κινητοποιήσεις, τα στελέχη του ΠΑΜΕ έβαλαν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του ξεκαθαρίζοντας:

Δεν μπορούν να μιλάνε για απεργία διαρκείας και να συκοφαντούν το ΠΑΜΕ ότι δεν θέλει κινητοποιήσεις, αυτοί που πριν λίγο καιρό, μαζί με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το βάλανε στα πόδια, μόλις η κυβέρνηση επέβαλε την επιστράτευση στο Μετρό και εγκατέλειψαν τους εργαζόμενους μόνους.

Αυτοί που πρώτοι, μαζί με τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τις απαιτήσεις των εργοδοτών και υπογράφουν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων στο όνομα του ρεαλισμού και της δήθεν ύπαρξης των ΣΣΕ. Για παράδειγμα, στο εμπόριο, στους ναυτιλιακούς υπαλλήλους, στα πετρέλαια κ.λπ. Γι' αυτό άλλωστε ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις τους έδωσαν συγχαρητήρια για τη στάση τους.

Δεν μπορούν να τα λένε αυτοί που έχουν πιαστεί πολλές φορές απεργοσπάστες, αυτοί που έρχονται με αγωνιστικές κορόνες, ή λένε ότι απεργούν αλλά το μεροκάματο της απεργίας το βάζουν στην τσέπη, ή αφού δίνουν τα διαπιστευτήρια στον εργοδότη τους μετά πάνε στη συγκέντρωση και «κάνουν το καθήκον τους».

Τα λένε αυτοί που συμφώνησαν με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ για μαξιμαλισμό και επαναστατική γυμναστική και τώρα παριστάνουν τους καταγγέλλοντες.

Τα λένε αυτοί που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει απεργία διαρκείας, αγώνας διαρκείας και πώς οργανώνεται. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν μαζί με τους εργαζόμενους πρώτα απ' όλα για την οργάνωση της πολύμηνης απεργίας στη «Χαλυβουργία», στις πολυήμερες κινητοποιήσεις στο ξενοδοχείο ΝΟΒΟΤΕΛ, στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Κρήτη, στην εταιρεία «Φονμάρκετινγκ» κ.λπ.

Τα λένε αυτοί, που ποτέ δεν μίλησαν για το τι μαθαίνουν τα παιδιά, για την ανάγκη να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Παιδεία. Καλούν σε απεργία διαρκείας και την ίδια στιγμή μιλάνε για μνημονιακή καταστροφή του σχολείου, συσκοτίζοντας δηλαδή το χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων για να κρύψουν τη συμφωνία τους με αυτές, για να προσανατολίσουν τον αγώνα αποκλειστικά ενάντια στην κυβέρνηση.

Τα λένε αυτοί, που ενώ από τη μία δήθεν καταγγέλλουν τη ΓΣΕΕ, από την άλλη την καλούν να «μπει μπροστά να οργανώσει, να συντονίσει τους αγώνες, να διαμορφώσει το μέτωπο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής». Αυτά είπε στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ ο εκπρόσωπος της Α.Π., Ζώης Πεπές. Ετσι δημιουργούν αυταπάτες για το ρόλο της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ και ότι μπορεί να διορθωθεί η στρατηγική της πλειοψηφίας, τη στιγμή που αυτή σταθερά και με συνέπεια τάσσεται υπέρ της ανταγωνιστικότητας, υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Τα λένε αυτοί, που στην επιχειρούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία απαιτούσαν «να πάρει θέση η διεθνής κοινότητα» και ζητωκραύγαζαν υπέρ της «επανάστασης» λέγοντας «να μπουν μέσα και να σαρώσουν». Τώρα δήθεν καταδικάζουν την επέμβαση που επιχειρείται να γίνει.

Οι διεκδικήσεις

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κλιμάκωση της πάλης και την προκήρυξη πανεργατικής απεργίας με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργάτες, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να μπούνε στον αγώνα και να διεκδικήσουν:

-- Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογράψει ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ.

-- Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους τους άνεργους και όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα.

-- Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό τομέα.

-- Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να παρθούν πίσω οι μειώσεις στις συντάξεις, να επανέλθουν η 13η και 14η επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα Ταμεία τα κλεμμένα και παρακρατημένα από το κράτος και τους εργοδότες.

-- Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της Εφορίας.

-- Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ορμή στη δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη(2018-11-10 00:00:00.0)
Να προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία(2013-09-14 00:00:00.0)
Κάτι αριστερίζοντες και αριστερούτσικοι στο εργατικό κίνημα(2010-04-18 00:00:00.0)
Στο Πεδίον του Αρεως ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός(2000-10-15 00:00:00.0)
Μπροστά για νέους αγώνες!(2000-10-13 00:00:00.0)
Να είναι μόνο η αρχή(2000-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ