Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΗ
Την Πέμπτη ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης

Το μήνυμα «Αλλαξε τον κόσμο: το 'χει ανάγκη», που αποτελεί το κεντρικό σύνθημα του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» μεταφέρθηκε το καλοκαίρι απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα και τώρα ήρθε η ώρα να ηχήσει βροντερό και στην Αθήνα, καθώς την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη ανοίγει η αυλαία του κεντρικού τριημέρου κορύφωσης του Φεστιβάλ στο πάρκο «Τρίτση», στο Ιλιον.

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Ο Θ. Χιώνης θα είναι επίσης ομιλητής σε συζήτηση που θα γίνει την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη στο Φεστιβάλ για τις προσπάθειες ενσωμάτωσης της νεολαίας από την αστική τάξη.

Οι εργασίες στο πάρκο προχωρούν με την εθελοντική δουλειά και το μεράκι μελών και στελεχών της ΚΝΕ, που το προηγούμενο διάστημα δούλεψαν επίσης για να προετοιμάσουν ένα πραγματικά πλούσιο πρόγραμμα σε όλους τους χώρους της νεανικής πολιτείας.

Θυμίζουμε ότι σε εξέλιξη είναι το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και ξεκίνησε από χτες με τουρνουά μπάσκετ «3 on 3». Την Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη, θα διεξαχθεί και ποδηλατικός γύρος του Πάρκου για παιδιά, στις 6 το απόγευμα. Τις δυο πρώτες μέρες του Φεστιβάλ, στο χώρο του αθλητισμού, θα γίνονται επιδείξεις και σεμινάρια μαχητικών αθλημάτων, καθώς και αγώνες σκάκι (μπλιτζ, σιμουλτανέ). Και το camp θα κλείσει με Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων το Σάββατο, 21 Σεπτέμβρη. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στους αγώνες του camp μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα mail: kne@kne.gr και mail@odigitis.gr και στο τηλέφωνο: 6987.706.814.


Στο χώρο του Φεστιβάλ όλο το τριήμερο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», βασισμένη στην ομώνυμη έκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ, με τις τρεις μπροσούρες. Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 50 ταμπλό και δομείται σε 3 ενότητες με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και όλο το τριήμερο θα γίνονται ξεναγήσεις σε αυτή.

Επίσης, όλο το τριήμερο θα λειτουργούν εργαστήρια κρουστών, κατασκευής κούκλας και ομαδική εικαστική δράση.

Στη Διεθνούπολη, θα φιλοξενηθούν και φέτος αντιπροσωπείες ξένων Οργανώσεων Νεολαίας που θα έχουν τα δικά τους περίπτερα και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 21 Οργανώσεις. Ανάμεσά τους είναι και μια μεγάλη αντιπροσωπεία από τη νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, την οργάνωση «Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών», που έχει φτάσει ήδη στη χώρα μας και συμμετέχει εθελοντικά και στις εργασίες στησίματος του Φεστιβάλ.

Καθ' όλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ θα συλλέγονται τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη για άνεργους, απεργούς, μετανάστες και τα παιδιά τους. Αντίστοιχα στο μαθητικό στέκι θα γίνονται εγγραφές μαθητών στα ενισχυτικά μαθήματα που οργανώνουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και Λαϊκές Επιτροπές, ενώ στο περίπτερο του ΜΑΣ θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι θέλουν να συμβάλλουν σε αυτά. Την Παρασκευή στο χώρο του Φεστιβάλ από τις 18.00 έως τις 21.00 θα λειτουργεί μονάδα αιμοδοσίας.


Στο Μαθητικό Στέκι και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ προβλέπονται προσαρμοσμένες δραστηριότητες για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Επίσης, θα λειτουργούν: Εργαστήρι stencil, χώρος graffiti, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τίτλο «Playlake», όπου θα υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια, πινγκ πονγκ και ένα σατιρικό «τηλεπαιχνίδι». Ακόμα, θα υπάρχει χώρος παρουσίασης συλλογικών εργασιών, καθώς και ένας χώρος δημιουργικής αξιοποίησης του διαδικτύου με τίτλο «Ανέβασέ το».

Ο «Ρ» παρουσιάζει παρακάτω ολόκληρο το πρόγραμμα στις Σκηνές και τους άλλους χώρους του Φεστιβάλ, καθώς και δηλώσεις καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό»(2022-09-07 00:00:00.0)
Το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ «γιορτάζει» τα 10 του χρόνια(2022-09-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2018-09-05 00:00:00.0)
Αγωνίσου, κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου!(2016-08-31 00:00:00.0)
Σε τροχιά κορύφωσης σε όλη τη χώρα(2013-09-08 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης(2013-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ