Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα άλλα κόμματα

-- Είστε σχετικά καινούριος στη θέση του Γραμματέα. Και θα ήθελα μια πιο προσωπική ερώτηση να σας κάνω: Ηρθαν τα πράγματα έτσι όπως τα περιμένατε, σ' αυτή τη θέση; Είστε μερικούς μήνες εδώ και διαδεχτήκατε μία Γενική Γραμματέα που ήταν πάρα πολλά χρόνια στο ΚΚΕ. Και πώς βλέπετε το μέλλον; Θα καταφέρετε να σπάσετε το ρεκόρ της Αλέκας Παπαρήγα;

-- Θα σας απαντήσω κάπως κοινότοπα. Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα άλλα κόμματα. Δεν το λέμε ούτε λαϊκίστικα -πώς να σας το πω, θέλω να το καταλάβετε αυτό- ούτε δημαγωγικά. Το εννοούμε. Και είναι. Δηλαδή είναι διαφορετική η λειτουργία και του Γενικού Γραμματέα και του Πολιτικού Γραφείου, της Κεντρικής Επιτροπής, των συλλογικών οργάνων. Δεν ισχύει αυτό που ισχύει σε άλλα κόμματα. Και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δεν είναι «ο αρχηγός» όπως είναι στα άλλα κόμματα. Συμβάλλει, έχει αποφασιστικό ρόλο, έχει την πρώτη ευθύνη, όλα αυτά σύμφωνοι, αλλά μέσα στις συλλογικές αποφάσεις του Κόμματος, μέσα από συλλογική επεξεργασία. Συζητάμε πάρα πολύ, πρέπει να ξέρετε, στο Κόμμα μας. Κάτι που επιτρέψτε να το πω -το ξέρετε βέβαια κι εσείς και ο ελληνικός λαός- δε γίνεται σε άλλα κόμματα, αλλά αντίθετα έχει δημιουργηθεί μια εσφαλμένη εντύπωση, για την οποία δεν ευθύνεται το ΚΚΕ, θα έλεγα έχετε μερίδιο ευθύνης και εσείς όσο μπορώ να ξέρω, για την εικόνα που δημιουργείται. Εξαντλητικά συζητάμε όλες τις απόψεις που βλέπετε να λένε τα στελέχη του Κόμματος, είτε στη Βουλή, είτε στις ομιλίες τους, είτε στις συνεντεύξεις Τύπου. Εξαντλητικά συζητάμε όλες τις σκέψεις και τις πιθανές παραμέτρους για το πώς θα βοηθήσουμε το λαϊκό κίνημα, το εργατικό κίνημα. Για το τι χειρισμούς θα κάνουμε, για το ποια στρατηγική θα χαράξουμε. Ολα τα ντοκουμέντα, οι αποφάσεις του Κόμματος είναι συλλογικά επεξεργασμένα. Και δε μένουν μόνο στο επίπεδο της ΚΕ, σε κεντρικό ηγετικό επίπεδο. Τις αποφάσεις αυτές τις βάζουμε σε συζήτηση σε όλο το Κόμμα και την ΚΝΕ.

Αρα, λοιπόν, θα ήθελα με την αφορμή αυτή να πω, πως στηριζόμαστε στη βοήθεια, στην πείρα, στις γνώσεις και στις ικανότητες και των προηγούμενων στελεχών και όλων των γενιών των στελεχών, πολύ περισσότερο της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία είναι παρούσα στην Κεντρική Επιτροπή, σε δουλειές του Κόμματος, συμβάλλει αποφασιστικά στην καθημερινή δουλειά του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ