Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Ετοιμάζει ένταση αστυνομοκρατίας

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για ένταση της αστυνομοκρατίας έδειξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας. Με πρόσχημα την εγκληματικότητα, η κυβέρνηση σκοπεύει στην... παρουσία περισσότερων αστυνομικών στο δρόμο, ώστε να είναι «ορατοί» από τους πολίτες και να «ενισχύεται» το αίσθημα ασφάλειας. Το τελευταίο θα το πετύχει με το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας. Αυτά ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, την Κυριακή το βράδυ στην Καλαμάτα, όπου προέδρευσε σύσκεψης, για τον περιορισμό του φαινομένου της εγκληματικότητας.

Εκρινε δε επιτυχημένο το μέτρο εγκλεισμού μεταναστών και προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης υπογραμμίζοντας ότι «ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας»...

Ο Ν. Δένδιας είπε ότι θα κατατεθεί ένα μεγάλο νομοθέτημα που θα αφορά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Πρόσθεσε πως «η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης κι όχι η μείωσή της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον Ελληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από τη μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση». Επιπλέον, ο υπουργός υπογράμμισε ότι μέσα από την αναδιάρθρωση στην Αστυνομία θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη το κέντρο κράτησης μεταναστών που λειτουργεί στην Κόρινθο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ