Τρίτη 24 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ούτε συζήτηση, ούτε ψευτοδιάλογο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης

«Καμία συζήτηση, κανένας ψευτοδιάλογος για τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας στο χώρο της Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης και καλεί όλους τους εργαζόμενους την Πέμπτη 26.4.2001 να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργία για την υπεράσπιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί στην προσυγκέντρωση στις 10 π.μ στην πλατεία Κάνιγγος, απαιτώντας:

- Ενα δημόσιο καθολικό, υποχρεωτικό ασφαλιστικό σύστημα για σταδιακή μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και κύρια σύνταξη στο 80% των αποδοχών μας.

- Για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας δωρεάν, ισότιμο και αναβαθμισμένο για όλους.

Στην ιδρυτική της διακήρυξη η Επιτροπή Πρωτοβουλίας τονίζει: «Την προσπάθεια διάλυσης ξεκίνησαν τα τελευταία δέκα χρόνια οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που μέσα από σημαντικές αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις περιόρισαν δικαιώματα και κατακτήσεις που οι εργαζόμενοι με την πάλη τους είχαν επιβάλει τον προηγούμενο αιώνα... Η τελική έφοδος έχει στόχο τη διάλυση του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας και τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμπορική επιχείρηση και του ασθενή σε πελάτη».

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση στον Πεδίο του Αρεως και στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα και τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και καλεί τους γιατρούς στη συγκέντρωση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ