Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικαστικές προσφυγές για το PSI

Απροσδόκητες εξελίξεις αναφορικά με το πρώτο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το 2012, ενδέχεται να προκαλέσει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ («Grant & Eisenhofer» και «Kyros Law»), με στόχο να διεκδικήσουν για τους πελάτες τους τα χρήματα που έχασαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στο PSI, ή αποζημιώσεις από το ελληνικό Δημόσιο. Τη διαδικασία κίνησαν επενδυτές ελληνικών ομολόγων, με ομαδικές προσφυγές που κατέθεσαν τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», η μια από τις δυο εταιρείες, που διαθέτει γραφεία και στην Αθήνα, εκπροσωπεί ήδη ομολογιούχους που υπέστησαν «κούρεμα» της τάξης του 53,5% κατά την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους το 2012. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι χιλιάδες επενδυτές, μαζί με την Ενωση Ομολογιούχων, εξετάζουν πιθανές δράσεις προκειμένου να αποζημιωθούν για τη χασούρα που είχαν.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πιθανή προσφυγή σε αμερικανικά δικαστήρια θα προσφέρει αυξημένες πιθανότητες δικαίωσης για τους πελάτες των δύο εταιρειών, καθώς το νομικό πλαίσιο προβλέπει σημαντικά ευρύτερη προστασία των επενδυτών. Ιδιαίτερα «φρέσκες» είναι άλλωστε οι αποφάσεις της αμερικάνικης δικαιοσύνης, που δικαίωσε επενδυτές, οι οποίοι δε συμμετείχαν στο «κούρεμα» των ομολόγων της Αργεντινής το 2002 και τώρα ζητάνε να πληρωθούν κατά προτεραιότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ