Σάββατο 15 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

ΤΥΝΙΔΑ-ΒΕΡΝΗ.-

Για δεύτερη μέρα χτες συνεχίστηκαν από τις ομάδες διάσωσης οι έρευνες για την ανεύρεση των έξι αγνοουμένων του χτεσινού αεροπορικού δυστυχήματος, κατά το οποίο αεροπλάνο τσάρτερ ελβετικού νηολογίου συνετρίβη στη θάλασσα ανοιχτά της Λιβύης. Στο μεταξύ η Εθνική Υπηρεσία Αερομεταφορών της Λιβύης αναμένεται να αρχίσει σήμερα τις έρευνες για να διαλευκάνει τα αίτια του αεροπορικού δυστυχήματος, υποβοηθούμενη μάλιστα από δύο Βρετανούς και έναν Ελβετό ειδικό, ανακοίνωσαν οι αρχές της Λιβύης.

Από το σύνολο των 41 που επέβαιναν στο ελβετικό αεροσκάφος, όπου 38 ήταν επιβάτες - εργάτες σε διυλιστήρια πετρελαίου και τρεις ήταν μέλη του πληρώματος, 18 άνθρωποι έχουν καταφέρει να διασωθούν, δήλωσε χτες αξιωματούχος της εταιρίας «Sirte Oil Co». Πέντε βρετανοί σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ έξι διασώθηκαν και δύο αγνοούνται. Τρεις Λίβυοι σκοτώθηκαν, 10 επέζησαν και τρεις αγνοούνται. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται ακόμη δύο Καναδοί, ένας Πακιστανός, δύο Φιλιππινέζοι, ένας Ινδός, δύο Κροάτες και μία Τυνήσια. Ενας Φιλιππινέζος αγνοείται, ενώ επέζησαν δύο μέλη του πληρώματος. Ολοι οι διασωθέντες βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ άρχισαν οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των νεκρών, διευκρίνισε ο Λίβυος αξιωματούχος.

Παράλληλα, η αρχή της πολιτικής αεροπορίας και το υπουργείο Ενέργειας της Λιβύης διευκρίνισαν ότι τα σωστικά τους συνεργεία «κατόρθωσαν να σώσουν 18 ανθρώπους». Σύμφωνα με το ανακοινωθέν τους που δόθηκε στη δημοσιότητα και που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο JANA, οι δυο υπηρεσίες διευκρινίζουν ότι 38 επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος, από τους οποίους οι 17 ήταν Λίβυοι, ήταν στο αεροσκάφος που καταστράφηκε στη θάλασσα στις 13.30 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Αλ Μπουραϊγκάχ στον κόλπο της Σύρτης, σε απόσταση 600χλμ από τη λιβυκή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν το δυστύχημα προκλήθηκε από «βλάβη και των δυο κινητήρων του αεροσκάφους».

Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε πτήση από την Τρίπολη στο Μάρσα ελ Μπρέγκα, το μεγαλύτερο πετροχημικό κέντρο της Λιβύης, στην ανατολική πλευρά του Κόλπου της Σίρτης, αλλά συνετρίβη καθώς προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, όταν τέθηκαν εκτός λειτουργίας ο ένας ή και οι δύο κινητήρες του, όπως εικάζεται μέχρι στιγμής από τους εκπροσώπους της ελβετικής αεροπορικής εταιρίας «AVISTO AG», που ανήκε το αεροπλάνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ