Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αδικαιολόγητα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ τον καταιγισμό των μέτρων που ανακοίνωσε για το ασφαλιστικό ο πρωθυπουργός, είπε και την ...ιστορική ατάκα «η κυβέρνηση δε στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης»!!!

Το ότι οι ...ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες βέβαια τρίβουν ήδη τα χέρια τους είναι περιττό να σας το πούμε. Αλλωστε δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που ο πρόεδρός τους - ο κ. Κοντομηνάς - ζήτησε υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση.

Και, τέλος πάντων, κάτι τέτοιο δεν το αποφάσισε ακόμη η κυβέρνηση. Για την ώρα, περιορίζεται στο τσεκούρωμα και τη δραματική υπονόμευση του υπάρχοντος δημόσιου συστήματος, όπως κάνει και στην Υγεία, την Παιδεία κι ένα σωρό άλλους τομείς.

Οσο για τις δημόσιες εμφανίσεις του επιτελείου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν στην καλύτερη των περιπτώσεων αξιοθρήνητες. Γιατί βέβαια τα ...αδικαιολόγητα δε δικαιολογούνται εύκολα!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, πάντως, να καθησυχάσει τα πνεύματα, με τα ...περί κοινωνικού διαλόγου, είναι μάλλον μάταιη. Τα μέτρα αυτά αυτά δε χωράνε ...συζήτηση. Δεν είναι απλώς αντιλαϊκά, είναι ...ο ορισμός της λέξης.

Και κάτι για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Χρήστο Πολυζωγόπουλο. Ας μην ...πολυζορίζεται. Αν είναι να επιδείξει την ίδια ... «αγωνιστική» στάση που είχε και στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις πριν μερικούς μήνες ...ας πάει από τώρα στη θέση του εισηγητή του νέου νομοσχεδίου.


Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΛΙΣΤΑ. Δε μας έφτανε όλη αυτή η ιστορία με την επίσκεψη του Πάπα και τις φανατικές παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, είχαμε και ...δεκάλογο του Χριστόδουλου χτες προς τους ιερείς και μαθήματα συμπεριφοράς! Ολα αυτά για να διατηρήσουν τη σοβαρότητά τους.

Αν πιστεύει ότι όλα αυτά προσδίδουν κάποια σοβαρότητα στον οργανισμό που λέγεται ελληνική εκκλησία, τότε μάλλον δεν έχει αντιληφθεί πώς αντιμετωπίζει τα πράγματα αυτά ο κόσμος.

Οσο για την εξαγγελία της επάνδρωσης της φρουράς του Πάπα με 4.000 αστυνομικούς από την κυβέρνηση, κατανοούμε τι θα συμβεί εκείνες τις μέρες στο κέντρο της Αθήνας: Μια πόλη - στρατόπεδο συγκέντρωσης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ