Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΥΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Σύσκεψη για την ενδεχόμενη συγχώνευση ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ

Σύσκεψη φορέων της τοπικής κοινωνίας προγραμματίζει για σήμερα, Παρασκευή, στις 8 το απόγευμα, το Παράρτημα του ΕΣΥΝ στην Κέρκυρα, με αφορμή τις διαρροές για συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ. Η σύσκεψη θα γίνει στη συνεδριακή αίθουσα στο Φαληράκι, προκειμένου το ΕΣΥΝ να ενημερώσει, να συζητήσει με τους φορείς και να συντονίσει δράσεις που θα αποτρέψουν αυτό το σχεδιασμό. Καλεσμένος στη σύσκεψη είναι ο Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ.

Παράλληλα, το ΕΣΥΝ συνεχίζει τη συγκέντρωση υπογραφών για τη στήριξη των Κέντρων Πρόληψης, των οποίων η λειτουργία κινδυνεύει άμεσα από την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και τη μη κατοχυρωμένη θεσμικά ύπαρξη και λειτουργία τους.

«Είναι φανερό τι μέλλει γενέσθαι αν επιτρέψουμε μια τέτοια συγχώνευση. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους. Αφορά όλη την κοινωνία, χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, όλους εκείνους που έχουν πέσει και θέλουν ένα χέρι για να σηκωθούν», τονίζει η Βάγια Μαρία, ιατρός, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΥΝ Κέρκυρας, και συνεχίζει: «Καλούμε όλους τους φορείς του τόπου, φορείς Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, τους αιρετούς μας, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του ΕΣΥΝ, να παραβρεθούν και να πάρουν θέση σε έναν τέτοιο σχεδιασμό, έτσι που να μην τον επιτρέψει η δυναμική της ίδιας της κοινωνίας. Ας μην ξεχνάμε πως στο παρελθόν αυτή η δυναμική απέτρεψε τα χειρότερα».

  • Τις συλλήψεις δύο μελών του ΚΕΘΕΑ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» για μικροπαραβάσεις που έκαναν όταν ήταν στη χρήση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το θεραπευτικό πρόγραμμα «18 ΑΝΩ», επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους πρακτικές οδηγούν «συστηματικά και με κάθε τρόπο στο κοινωνικό περιθώριο, στον αποκλεισμό και την εξόντωση τους εξαρτημένους, τους οροθετικούς, τους μετανάστες, τους ψυχασθενείς και όλους τους "διαφορετικούς"».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ