Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η προανακριτική της Βουλής

Τα πορίσματά τους κατέθεσαν χτες τα κόμματα της πλειοψηφίας και οι βουλευτές των άλλων κομμάτων

Με την κατάθεση του κοινού πορίσματος των κομμάτων της πλειοψηφίας και τα πορίσματα των βουλευτών των άλλων κομμάτων, ολοκληρώθηκαν χτες και τυπικά οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Στο κοινό πόρισμα των βουλευτών της πλειοψηφίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) ζητείται η παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου για τρία αδικήματα και συγκεκριμένα για νόθευση εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, απιστία σχετικά με την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Β. Καπερνάρος με το πόρισμά του ζητάει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή. Επίσης, προτείνει να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για τον Ε. Βενιζέλο για τα αδικήματα της ψευδορκίας, της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, την παράβαση καθήκοντος και της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.

Προανακριτική ζητάει και για τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή, της άμεσης συνέργειας στο αδίκημα της απιστίας σχετική με την υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος. Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι Ε. Βενιζέλος, Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου είναι συνυπεύθυνοι για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ και αποτελούν «εγκληματική οργάνωση» όπως αυτή ορίζεται στον Ποινικό Κώδικα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε το δικό το πόρισμα. Οι βουλευτές του κατήγγειλαν τον πρόεδρο της προανακριτικής Χ. Μαρκογιαννάκη για τους χειρισμούς που έκανε αφού, όπως ανέφεραν, δεν παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής κατά τη χτεσινή συνεδρίαση το πόρισμα της πλειοψηφίας, προκειμένου να γίνει συζήτηση. Ζήτησαν από τον πρόεδρο της Βουλής να γίνει και νέα συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα. Η μέρα κατά την οποία θα γίνει συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν έχει ακόμα οριστεί. Η Ολομέλεια θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία εάν θα παραπέμψει ή όχι τον Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ