Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Κάποιοι νιώθουν «έκπληκτοι» και «ξαφνιασμένοι» που, εν έτει 2013, οι χρυσαυγίτες αρνούνται το Ολοκαύτωμα.

Μόνο που οι χρυσαυγίτες έχουν φροντίσει να διαφημίσουν τι πρεσβεύουν, ήδη από το 1993.

«"Ολοκαύτωμα": Μύθος ή πραγματικότητα;», αναρωτιούνταν σε ένα από τα εμβριθέστατα κείμενά τους στο ομώνυμο έντυπό τους («Χρυσή Αυγή», σελ. 6, 27/31 Μαρτίου 1993). Και φυσικά - γι' αυτούς - το Ολοκαύτωμα είναι ένας... μύθος.

Οπως γράφουν:

  • Το κυανιούχο αέριο «Zyklon» που χρησιμοποιούσαν οι ομοϊδεάτες τους Γερμανοί ναζί στους φούρνους αερίων δεν ήταν παρά «ένα αέριο κατάλληλο για την καταπολέμηση των ψειρών» (σ.σ.: δηλαδή οι Γερμανοί ναζί, όπως λένε οι ναζί της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο δεν εξόντωναν τους Εβραίους και τους άλλους έγκλειστους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά φρόντιζαν και για την... υγιεινή τους).
  • Το Ολοκαύτωμα συνιστά «μύθο που πλάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης».
  • Το Ολοκαύτωμα είναι «η μεγαλύτερη προπαγανδιστική απάτη του αιώνα», πρόκειται για «εβραϊκή προπαγάνδα» κ.ο.κ.

Αυτά λένε τα νεοναζιστικά φίδια. Αλλά μόλις τώρα η (αστική) Δημοκρατία «ξύπνησε», και θέλει - λέει - να αντιμετωπίσει τη μαυρίλα. Αλλά πώς αντιμετωπίζεται η ναζιστική μαυρίλα και η ιστορική παραχάραξη; Διά... νόμου; Και μάλιστα διά νόμου φτιαγμένου από το οικονομικό και πολιτικό σύστημα των μονοπωλίων, που εκτρέφει το φασισμό και το ρατσισμό και διακονεί την ιστορική αφασία;

Οι απαγορεύσεις του αστικού καθεστώτος, αυτό το «συγχωροχάρτι» για το σύστημα που γεννά Χίτλερ, Μουσολίνι, Λεπέν και χρυσαυγίτες, εκείνο που κάνουν, πέρα από το να εμφανίζουν τους φασίστες σαν «υπέρμαχους της δημοκρατικής διακίνησης των ιδεών (τους)», είναι να εξοπλίζουν το αστικό κράτος με όπλα όχι εναντίον των Φρανκενστάιν που το ίδιο δημιουργεί. Αλλά με όπλα που με πρώτη ευκαιρία θα τα στρέψει εναντίον των εχθρών του. Των πραγματικών εχθρών του. Εκείνων που παλεύουν να βγει ο ναζισμός «εκτός νόμου» στις συνειδήσεις του λαού. Και ο μόνος, τελικά, τρόπος γι' αυτό είναι ο αγώνας για μια κοινωνία όπου θεμελιώδης και απαράβατος νόμος θα είναι το δίκιο του εργάτη.

Αυτός είναι, ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας, που δεν επιτρέπει να βρει πουθενά χώρο η αθλιότητα του ρατσισμού, του ναζισμού, της απανθρωπιάς και της ιστορικής αφασίας για την οποία θα υπάρχει πάντα ειδική πτέρυγα στο «Μουσείο της ηλιθιότητας».

Αυτός ο αγώνας είναι ο μόνος ικανός να τσακίσει το φασισμό όπου τον συναντάει. Στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στη γειτονιά, στις παρέες, στο σχολείο.

Και να ξαναστείλει τα φίδια στα έγκατα του βούρκου τους.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ