Πέμπτη 9 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προσχηματικές αντιδράσεις στο ναρκω-φεστιβάλ

Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάποιοι έχουν βαλθεί να του «κάψουν» και το μυαλό. Ετσι, αυτές τις μέρες συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 9ου «Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ Αθήνας» για την αποποινικοποίηση της κάνναβης και την προώθηση της μείωσης της βλάβης (προγράμματα υποκατάστασης και συντήρησης των τοξικοεξαρτημένων), με κεντρικό χαρακτηριστικό την απονοηματοδότηση εννοιών και διαστρέβλωση επιστημονικών στοιχείων.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων η δημοτική αρχή στο Δήμο Αθηναίων επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά τον αντιδραστικό ιδεολογικό προσανατολισμό της και στο ζήτημα των ναρκωτικών. Ετσι μετά τις διακηρύξεις για την παραχώρηση χώρων όπου θα επιτρέπεται να γίνεται ...«υγιής» χρήση ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου οι χρήστες να μαντρωθούν (κι ας πεθάνουν) σε ελεγχόμενους χώρους μακριά από τη βιτρίνα της πόλης, αυτές τις μέρες παραχωρεί αίθουσες (Πνευματικό Κέντρο και Τεχνόπολη) στους διοργανωτές του ναρκω-φεστιβάλ, προκειμένου να εξυμνήσουν τα καλά της αποποινικοποίησης, της κάνναβης, της μεθαδόνης.

Για την παραχώρηση χώρων καταγγέλλει τον δήμαρχο Γ. Καμίνη η φασιστική Χρυσή Αυγή, αποκρύπτοντας όμως την πλήρη ιδεολογική τους ταύτιση για το τι είναι ο χρήστης («ασθενής» λένε), και πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται (να παίρνει μεθαδόνη εφ' όρου ζωής). «Εγκληματικές είναι οι πολιτικές που έχουν ως αποτέλεσμα να πετάγονται αυτοί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο δρόμο», απαντάει στη Χρυσή Αυγή ο Ν. Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, εκ μέρους των διοργανωτών του ναρκω-φεστιβάλ.

Οντως, είναι εγκληματικές αυτές οι πολιτικές που πετούν ανθρώπους στο δρόμο ή τους φυλακίζουν. Εξίσου εγκληματικές είναι και οι πολιτικές που βάζουν λουκέτο στα Κέντρα Πρόληψης, οικονομική θηλιά στα «στεγνά» προγράμματα, μετατρέπουν τα προγράμματα υποκατάστασης σε επικίνδυνα προγράμματα τύπου «πάρ' το χάπι σου και φύγε», ανοίγουν το δρόμο στους ιδιώτες για να θησαυρίσουν κι απ' αυτό τον πόνο. Σ' αυτές τις πολιτικές όμως ούτε οι υπέρμαχοι της νομιμοποίησης των ναρκωτικών, ούτε οι φασίστες αντιδρούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχητικές εξελίξεις και επικίνδυνες τάσεις(2013-05-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-09-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-08-04 00:00:00.0)
Πρόσω ολοταχώς για την αποποινικοποίηση(2011-05-10 00:00:00.0)
Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις(2010-04-28 00:00:00.0)
Αυξάνεται το αίτημα για θεραπεία από την κάνναβη(2009-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ