Πέμπτη 9 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Επαναφέρει τροπολογία ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία

Σταθεροί παραμένουν οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία συνολικά της εργατικής τάξης. Χτες από το υπουργείο Ναυτιλίας επιβεβαιώθηκαν πλήρως δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ετοιμάζεται τροπολογία που θα προβλέπει τη δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας», σε περίοδο απεργίας των ναυτεργατών. Δηλαδή πλοίο - απεργοσπαστικός μηχανισμός, το οποίο το μόνο που θα εξυπηρετεί είναι η αξίωση των εφοπλιστών να ξεμπερδεύουν με το δικαίωμα των ναυτεργατών να απεργούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα επιτελεία του επεξεργάζονται τροπολογία που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο με τίτλο «Τουριστικά σκάφη αναψυχής» που βρίσκεται στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, όταν αυτό κατατεθεί στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας είχε ανοίξει για τα καλά με τις δύο τροπολογίες που είχαν καταθέσει στη Βουλή ο Μ. Κεφαλογιάννης γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτής του κόμματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου, οι οποίες δεν είχαν γίνει τότε δεχτές από τον υπουργό επειδή υπήρχαν ελλείψεις νομικές στη σύνταξή τους. Δηλώνοντας ότι «θα επανέλθουμε όταν είμαστε απόλυτα έτοιμοι», ο υπουργός είχε δεσμευτεί τότε απέναντι στους εφοπλιστές ότι θα φέρει ο ίδιος ρύθμιση στη Βουλή σε νέο νομοσχέδιο του υπουργείου. Δέσμευση που όπως φαίνεται τώρα σπεύδει να υλοποιήσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ