Πέμπτη 25 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Σοκ με Τζανακάκη

Σοκ στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ προκάλεσε η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) ότι η κεντρική της ΑΕΚ, Γεωργία Τζανακάκη, βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ. Η Τζανακάκη, μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, με θητεία στον Πανελλήνιο, τον Παναθηναϊκό και τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα και με τις τρεις ομάδες.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΣΚΑΝ δεν αναφέρεται στην ουσία που βρέθηκε στο δείγμα της Τζανακάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη διεγερτική ουσία μεθυλεξαναμίνη η οποία τον περασμένο Γενάρη προστέθηκε στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αθλήτρια πέρασε από έλεγχο μετά το τέλος του δεύτερου τελικού στο «Μελίνα Μερκούρη» στις 4 Απρίλη.

  • Η αθλητική δικαστής της ΕΣΑΠ, Κωνσταντίνα Γεωργούλια, απάλλαξε το ΤΑΑ Παναθηναϊκός από την ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από κάθε αγώνα πρωταθλήματος λόγω των οφειλών του στους πετοσφαιριστές, Τζιόρντι Γκενς και Ανδρέα Ανδρεάδη, από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις καθώς προσκομίστηκαν από τους αθλητές και το ΤΑΑ Παναθηναϊκός συμφωνητικά για εξόφληση των οφειλών μέσω διακανονισμών. Ετσι οι «πράσινοι» επικεντρώνονται στο θέμα της ένστασης που έχουν καταθέσει προκειμένου να μηδενιστεί ο Ηρακλής (και να πάρει τη θέση τους στην Α2) λόγω του προβλήματος με το ΑΦΜ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ