Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΦΥΛΗ
Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά

Η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, σε μια προσπάθεια να δυναμώσει την ταξική αλληλεγγύη και να βοηθήσει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, ξεκίνησε την παράδοση δωρεάν μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Το «Λαϊκό Αναγνωστήριο» λειτουργεί εδώ και περίπου ένα μήνα και έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών της περιοχής. Λειτουργεί καθημερινά από τις 4.30 μ.μ. - 7 μ.μ., στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής (Σωτήρη Πέτρουλα 20).

Μέσα σε ένα μήνα περισσότερα από 30 παιδιά που οι γονείς τους αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά για να βοηθήσουν ακόμη πιο πολύ τα παιδιά με τα μαθήματά τους επειδή είναι άνεργοι, απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι, καταφεύγουν στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής για να τα εντάξουν στο Λαϊκό Αναγνωστήριο.

Οπως μας είπε ο Χάρης Κωστόπουλος, ένας εκ των καθηγητών του Λαϊκού Αναγνωστηρίου, «ο λαϊκός κόσμος της περιοχής έχει αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια και μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα έχουμε τριάντα παιδιά με την τάση να είναι αυξητική. Στους μαθητές του Δημοτικού παραδίδονται τα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών και τα προετοιμάζουμε για τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Στα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου παραδίδουμε μαθήματα Αρχαίων και Νέων Ελληνικών, Εκθεση, Λατινικά, Φυσική και Μαθηματικά. Στην πρωτοβουλία μας αυτή συμμετέχουν εκτός από καθηγητές και δάσκαλοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, καθώς και φοιτητές, μέλη των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ. Καταθέτουμε το μεράκι και την ψυχή μας, ώστε τα παιδιά των άνεργων και φτωχών οικογενειών, τα δικά μας παιδιά δηλαδή, να έχουν, όσο αυτό είναι εφικτό, τα ανάλογα εφόδια για την καλύτερη μόρφωση και διαπαιδαγώγησή τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ