Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
«Οχι» στην κατάργηση οργανικών θέσεων

Συγκεντρώσεις, χτες, σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Στιγμιότυπα από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
«Οχι» στη μείωση των οργανικών θέσεων και τις συμπτύξεις τμημάτων είπαν, χτες, οι εκπαιδευτικοί και γονείς, με συγκέντρωσή τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφό του στους περιφερειακούς διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαπιστώνει πως «μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό». Χαρακτηριστικό είναι πως ζητείται απ' τα σχολεία να συμπληρωθεί και σχετική στήλη σε πίνακα, ανάλογα «με το τι οργανικότητα θα έπρεπε να έχει κάθε σχολική μονάδα βάσει του μαθητικού της δυναμικού»! Η οργανικότητα που ...θα έπρεπε να έχει το σχολείο υπολογίζεται με 25 μαθητές ανά τμήμα (το ανώτατο όριο του νόμου) κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε συμπτύξεις τμημάτων και απώλεια οργανικών θέσεων.

Αντιπροσωπεία των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή Αττικής, ο οποίος, πρακτικά, δεν έδωσε κάποια σαφή απάντηση. Οπως ανέφερε η αντιπροσωπεία μετά στους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, ο περιφερειακός διευθυντής είπε ότι δεν μπορεί να αποσυρθεί το σχετικό έγγραφο, αλλά την αποστολή του την απέδωσε σε κάποιο... λάθος ενός υπαλλήλου! Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αντίδρασή τους, ενάντια στο σχολείο της «αγοράς» που θέλει λιγότερους εκπαιδευτικούς και συμπτύξεις τμημάτων.


Να σημειωθεί πως, ενώ είχε ξεκινήσει η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω απ' την Περιφέρεια ήρθε αστυνομική δύναμη, μπροστά στην είσοδο. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για προσπάθειες τρομοκράτησής τους και η αστυνομική δύναμη, αποχώρησε μετά από λίγη ώρα. Σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι εκπαιδευτικοί φώναζαν συνθήματα όπως: «Δουλειά για όλους μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Στη Λάρισα

Στην Θεσσαλία, εκπρόσωποι Συλλόγων Δασκάλων, (Λάρισας, Μαγνησίας, Ελασσόνας), επισκέφτηκαν, χτες το μεσημέρι, τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στη Λάρισα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επιχείρηση κατάργησης οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σε ό,τι αφορά στη Λάρισα οι ανησυχίες εστιάζονται, κυρίως, στα περιφερειακά 6/θέσια δημοτικά σχολεία, όπως αυτά της Κρανιάς, του Λιβαδίου, του Ευιδρίου, της Χάλκης, του Αρμενίου, τα οποία κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν σε 4/θέσια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ