«Συνάντηση» Καραμανλή - Αβραμόπουλου σε «κεντρώα» βάση, προτείνει σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ
Μια ψεύτικη και παραπλανητική εικόνα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού επιχειρεί να διαμορφώσει η ηγεσία της ΝΔ και μέσω του συνεδρίου, προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις, να διασκεδάσει και υποκρύψει τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της και να διευκολύνει την επιχείρηση υφαρπαγής της λαϊκής ψήφου. Η ανανέωση αυτή επιχειρείται να εμφανιστεί και σε πολιτικό επίπεδο, όπου οι σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θα εφαρμοστούν στη μετά ΟΝΕ εποχή πλασάρονται ως τολμηρές και ...φιλολαϊκές, αλλά και σε επίπεδο προσώπων με «διαρροές» για απαλλαγή από τους «βαρόνους» και δημιουργία ηγετικής ομάδας των «σαραντάρηδων». Ταυτόχρονα, στο ίδιο επίπεδο, γίνεται σκληρή μάχη για την επιστράτευση του Δ. Αβραμόπουλου στην προεκλογική μάχη. Χαρακτηριστικό αυτής της επιχείρησης είναι το άρθρο - παρέμβαση του στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ Γ. Λούλη στο Ιντερνετ, το οποίο θέτει το πλαίσιο της συμμετοχής του δημάρχου στην προεκλογική πανστρατιά της ΝΔ. Ο σύμβουλος, που θεωρείται ότι απηχεί τις σκέψεις του Κ. Καραμανλής, αλλά «εισακούεται» και από τον δήμαρχο, αφού αρχικά υποστηρίζει ότι η πολιτική βαρύτητα του Δ. Αβραμόπουλου είναι μεγάλη και θα ωφελήσει κατά πολύ τη ΝΔ η συμμετοχή του στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, εκτιμά ότι η συνάντηση Καραμανλή - Αβραμόπουλου μπορεί να γίνει σε πολιτική βάση. «Οσο η ΝΔ έρχεται πιο κοντά στο μεσαίο χώρο και σε μια ομαδική προσπάθεια νέων ανθρώπων, τόσο πλησιάζει τον Αβραμόπουλο». Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι «η στήριξη Στεφανόπουλου και η ευκαιρία του συνεδρίου, οι τωρινοί τόνοι του Καραμανλή, όλα, σηματοδοτούν μια πορεία ανοίγματος στο μεσαίο χώρο». Αυτό, προσθέτει, «ανοίγει το δρόμο για την καταφανώς μεγαλύτερη πολιτική "μεταγραφή" της ΝΔ πάνω σε αμιγώς πολιτικούς όρους: Τη συμπόρευση Αβραμόπουλου στη δύσκολη εκλογική μάχη». Κατά τα λοιπά, εκτιμά ότι η εκλογική μάχη θα είναι οριακή και θα κριθεί «στις κρίσιμες λεπτομέρειες». Οσον αφορά το θέμα της επανίδρυσης της ΝΔ -ιδέα που έχει υποστηρίξει από τον πρώτο καιρό που ανέλαβε ο Κ. Καραμανλής την ηγεσία της ΝΔ - είπε (στον «9,84») ότι «αυτό απαιτεί χρόνο και δε χρειάζονται δραματικές αλλαγές, αλλά κινήσεις βελτίωσης».
Κατά τα λοιπά, ο εκπρόσωπος του κόμματος χαρακτήρισε σενάρια επιστημονικής φαντασίας δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για αποστρατεία των «βαρόνων» του κόμματος (Μητσοτάκης, Τζαννετάκης, Γ. Κεφαλογιάννης κ.ά.), αλλά ταυτόχρονα έμμεσα υπέδειξε στα «ηλικιωμένα» στελέχη το δρόμο της «εθελούσιας εξόδου», λέγοντας ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει εάν θέλει να πολιτευθεί ή όχι». Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την «επιχείρηση ανανέωσης» και, μέσω συνεργατών του, ξεκαθάρισε ότι δε σκοπεύει να αποστρατευτεί, αλλά θα είναι υποψήφιος στη Β` Αθηνών.
Οσον αφορά το συνέδριο, ο Κ. Καραμανλής, στη χθεσινή σύσκεψη των τομεαρχών, ζήτησε περισσότερο θάρρος και τόλμη στη διαμόρφωση των προτάσεων και θέσεων κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών διαδικασιών, ώστε η ΝΔ να είναι έτοιμη να παρουσιαστεί ως «εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης του τόπου κυρίως στη μετά ΟΝΕ εποχή».