Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ»
Κλείνει το εργοστάσιο της Χαλκίδας

Στο «λουκέτο» οδηγείται το εργοστάσιο της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» στη Χαλκίδα, με απόφαση της εργοδοσίας, αφήνοντας «στον αέρα» τους 236 εργαζομένους σε αυτό. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως αυτοί που κλείνουν τα εργοστάσια είναι οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες, όταν διαπιστώνουν ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Στη σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία σημειώνει ότι προχωρά σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με το οποίο «αυξάνει την παραγωγικότητά της κατά 30%». Διευκρινίζει ότι στόχος του προγράμματος είναι «η στήριξη της βιωσιμότητας της εταιρείας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού». Στο εξής η παραγωγή θα βγαίνει από τις μονάδες σε Βόλο και Μηλάκι Εύβοιας, «αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα των λιμενικών τους εγκαταστάσεων». Από «τη νέα παραγωγική δομή» η εταιρεία «διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος, ενδυναμώνοντας και εδραιώνοντας τη θέση της ως εξαγωγική δύναμη στη λεκάνη της Μεσογείου».

Τα παραπάνω αναδεικνύουν πως το κεφάλαιο δεν έχει κανένα δισταγμό στην καταστροφή των παραγωγικών δυνατοτήτων και δυνάμεων της χώρας, αν δεν έχει αρκετά κέρδη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ