Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΤΑΡ
Στο «τραπέζι» επενδύσεις - φιλέτα

Με τη συμμετοχή και επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης η πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας - Κατάρ, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ν. Μηταράκη και του διευθύνοντα συμβούλου της «Qatar Holding» A. Al- Sayed. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι συμμετείχαν επίσης, ο γγ Στρατηγικών Επενδύσεων Π. Σελέκος και ο διευθύνων σύμβουλος του «Invest In Greece» Σ. Ησαΐας, χωρίς να αναφέρει τους ιδιώτες. Συμμετοχή είχε και η Εθνική Τράπεζα.

Τρόφιμα, ενέργεια, τουρισμός, ακίνητα φαίνεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλάδοι ενδιαφέροντος των Καταριανών, που εμφανίζονται πρόθυμοι να συνεργαστούν απευθείας με ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ δεν αποκλείουν εμπλοκή σε χρηματοδοτήσεις μέσω του προωθούμενου κοινού επενδυτικού ταμείου. Συμφωνία πάνω σε αυτό δεν υπάρχει, ανοιχτά είναι τα ενδεχόμενα αυτόνομης συμμετοχής του Κατάρ ή και η συμμετοχή άλλων επενδυτικών φορέων.

Στην επιτροπή φαίνεται να παρουσιάστηκαν επιλεγμένες επενδυτικές προτάσεις από το «Invest In Greece». Ειδικότερο ενδιαφέρον επιδεικνύεται από το Κατάρ για αεροδρόμια και μαρίνες υπό ιδιωτικοποίηση.

Αρκετές φαίνεται να είναι και οι ιδιωτικές επιχειρηματικές συναντήσεις που θα γίνουν με στελέχη της αντιπροσωπείας του Κατάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ