Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Εντείνει τον εμπαιγμό η κυβέρνηση

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός απ' την πλευρά της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι είναι απλήρωτοι επί ένα χρόνο, έχουν πάρει έναντι ...75 ευρώ το τελευταίο δίμηνο, ενώ τα ναυπηγεία δε λειτουργούν. Σήμερα, υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα έδινε απάντηση στα αιτήματα των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, μετά την κινητοποίησή τους, της περασμένης Τετάρτης. Ωστόσο, αντί γι' αυτό, η κυβέρνηση παρέπεμψε τις απαντήσεις για την ... επόμενη βδομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη θα γίνει Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, ενώ, για τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας, έχει προγραμματιστεί και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Οι ταξικές δυνάμεις ήδη καλούν τους εργαζόμενους σε διαμόρφωση προγράμματος δυναμικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Σημειώνουν την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός και με άλλα σωματεία του κλάδου, αλλά και με φορείς των γειτονικών περιοχών του Θριασίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εντούτοις, δεν έχει υπάρξει κανένας συντονισμός με ευθύνη των διοικήσεων των δύο σωματείων (ΠΑΣΚΕ). Ενδεικτικό είναι ότι τις περασμένες μέρες, τα ναυπηγεία Ελευσίνας έκαναν κινητοποίηση την Τετάρτη, ενώ του Σκαραμαγκά την Πέμπτη! Οι ταξικές δυνάμεις επιμένουν πως το βήμα συντονισμού θα δώσει νέα ώθηση στους αγώνες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ