Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ενισχύει τον εξοπλισμό της

Στις 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα διευρυμένη συνεδρίαση στελεχών του υπουργείου Αμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην οποία ο Πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρθηκε σε ζητήματα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, του εκσυγχρονισμού της δομής και του πολεμικού εξοπλισμού, αλλά και σε ζητήματα διαβίωσης των Ρώσων στρατιωτικών.

Την ίδια ώρα, ο Β. Πούτιν δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως από το εξωτερικό επιδιώκεται συνεχώς η υπονόμευση της στρατηγικής ισορροπίας της Ρωσίας. «Επιχειρούνται μεθοδικές προσπάθειες υπονόμευσης της στρατηγικής ισορροπίας, άρχισε η υλοποίηση του δεύτερου σταδίου δημιουργίας ενός παγκόσμιου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, βολιδοσκοπούνται οι δυνατότητες για περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και μια σειρά χώρες εφαρμόζουν πολιτική στρατιωτικοποίησης της Αρκτικής», δήλωσε ο Πρόεδρος και τόνισε πως όλες οι προκλήσεις επηρεάζουν άμεσα τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας και τον καθορισμό των προτεραιοτήτων της.

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της αστικής τάξης της Ρωσίας στις σημερινές συνθήκες, σημείωσε ότι ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται η ανάπτυξη μιας «σφικτής ολοκλήρωσης» στην Ευρασία, η ενίσχυση του λεγόμενου «Κοινού Οικονομικού Χώρου» και η μετατροπή του στην «Ευρασιατική Οικονομική Ενωση». Βεβαίως, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως απαιτείται η ενίσχυση και της εταιρικής σχέσης στο πλαίσιο της «Οργάνωσης Συνεργασίας της Σαγκάης», όπου εκτός της Ρωσίας βασικό ρόλο παίζει και η Κίνα, αλλά και στο πλαίσιο των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) και τέλος, η ενίσχυση της στρατιωτικής συνιστώσας της «Οργάνωσης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας» (ΟΣΣΑ), που αποτελεί ένα πολιτικό-στρατιωτικό μπλοκ που έχει συγκροτήσει η Ρωσία με 6 ακόμη κράτη, που προήλθαν από την ΕΣΣΔ.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το μερίδιο της νέας γενιάς όπλων στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας το 2015 θα φτάσει το 30% και το 2020 θα κυμαίνεται από 70 έως 100%. Και πρόσθεσε πως θα πρέπει να ληφθούν δοκιμασμένες και άμεσες λύσεις που να ανταποκρίνονται στη «δυναμική της γεωπολιτικής κατάστασης» με στόχο η Ρωσία να μπορεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε στρατιωτική πρόκληση.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ