Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Κοροϊδεύουν τη φτωχή αγροτιά

Σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα συνεχίζει να αναλώνεται η τρικομματική κυβέρνηση, προκειμένου να συγκαλύψει την άρνησή της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φτωχών μικρομεσαίων αγροτών. Χτες, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά τίποτα θετικό δε φάνηκε να προκύπτει προς όφελος της αγωνιζόμενης αγροτιάς.

Αυτό φάνηκε και από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλου, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, είπε: «Παρουσιάσαμε στον πρωθυπουργό την πορεία υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα και λάβαμε οδηγίες για την ταχύτερη επίλυση των ανοιχτών εκκρεμοτήτων που έχουμε».

Αν η κυβέρνηση είναι να διαδίδει ότι θα επισπευσθούν οι προγραμματισμένες πληρωμές της επιστροφής του ειδικού φόρου πετρελαίου και της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι, κάτι το οποίο η ίδια έχει ξανανακοινώσει προ ημερών ότι θα γινόταν μέχρι το τέλος Φλεβάρη, δεν έρχεται τίποτα καινούργιο και ωφέλιμο να προσθέσει. Και κυρίως τα όσα ανακοινώνει και κάνει η τρικομματική κυβέρνηση, καμία σχέση δεν έχουν με τα αιτήματα που θέτει η μαχόμενη αγροτιά. Οι αγωνιζόμενοι αγρότες στα 35 μπλόκα ζητούν άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους και συνάντηση σε αυτή την κατεύθυνση με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Αλλά η κυβέρνηση ψάχνει, όπως φαίνεται, για άλλους πιο βολικούς συνομιλητές...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ