«Καθαροί, πια» στο θέατρο «Ροές» |
Στο «Θέατρο της οδού Κυκλάδων» ανεβαίνει το έργο της Ευγενίας Φακίνου «Το έβδομορούχο», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Λίλης Πεζανού, η μουσική της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η επιμέλεια κίνησης της ΒάλιαςΠαπαχρήστου. Παίζουν: Αλέκα Παΐζη, Αγγελική Παπαθεμελή, Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Νίκος Καραθάνος, Ευγενία Αποστόλου, Γιάννης Κότσιφας.
Το όνειρο του Δημήτρη Μαυρίκιου να μεταφέρει το σπουδαίο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου στο θέατρο ή τον κινηματογράφο, όπως είπε ο σκηνοθέτης, είναι παλιό «σχεδόν συνομήλικο του μυθιστορήματος» (1983). Η Ευγενία Φακίνου είπε «είναι ένα βιβλίο που αγαπώ πολύ και παιδεύτηκα για να γράψω. Χρειάστηκε να μελετήσω πολύ την ιστορία. Αυτό που κυρίως με ενδιέφερε ήταν να περάσει η μικρή ιστορία, η παράλληλη της μεγάλης, μέσα από την οπτική των γυναικών που υπήρξαν και παραμένουν βουβά πρόσωπα, ελάχιστα ιστορημένα. Η Αλέκα Παΐζη είπε από καρδιάς ένα γλυκό λόγο για όλους τους συντελεστές και συνεργάτες της παράστασης.
«Το έβδομο ρούχο» στο «Θέατρο Κυκλάδων» |
Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη, σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, σκηνικά Λίλης Πεζανού, χορογραφία Δημήτρη Παπαϊωάννου, κοστούμια ΚωνσταντίνουΖαμάνη, μουσική Κωνσταντίνου Βήτα. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Λευτέρης Βογιατζής, Νίκος Κουρής, Θάνος Σαμαράς, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Γιάννος Περλέγκας, Αλεξία Καλτσίκη.