Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράσταση διαμαρτυρίας σωματείων

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης προχώρησαν χτες εργαζόμενοι μισθωτοί τεχνικοί, με αφορμή την παρουσία αστυνομικών την περασμένη Τετάρτη σε σύσκεψη σωματείων στα γραφεία του σωματείου μισθωτών τεχνικών.

Οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ. Συγκεκριμένα, μόλις οι συνδικαλιστές βγήκαν από το «μετρό» και προχώρησαν στην Κατεχάκη με κατεύθυνση προς το υπουργείο, μία διμοιρία κινήθηκε προς τις εγκαταστάσεις της ΝΕΤ, όπου στο πεζοδρόμιο είχε παραταχθεί από πριν διμοιρία των μέτρων τάξης και είχαν τοποθετηθεί δυο «κλούβες».

Μόνο αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών επιτράπηκε να πλησιάσει την είσοδο του υπουργείου και τελικά συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Αθ. Ανδρεουλάκο.

Στη συνάντηση τέθηκε το ερώτημα γιατί συνέβη το περιστατικό της παρουσίας των αστυνομικών στη σύσκεψη. Αξίζει να σημειωθεί πως σε παρέμβαση που έγινε αμέσως μετά το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, η απάντηση που δόθηκε ήταν πως είχε δοθεί εντολή από τα κεντρικά γραφεία της ΓΑΔΑ. Αλλωστε, οι δυο ένστολοι αστυνομικοί δικαιολόγησαν την παρουσία τους στη σύσκεψη λέγοντας ότι είχαν εντολή να ερευνήσουν αν τίθενται θέματα τάξης και ασφάλειας. Γι' αυτό το λόγο, παρουσιάστηκαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ στην είσοδο των γραφείων του σωματείου, διέκοψαν τη διαδικασία και ρώτησαν αν διεξάγεται η σύσκεψη των συνδικάτων. Δήλωσαν δε, πως γνώριζαν ότι επρόκειτο για συνέλευση εργαζομένων και όχι για συγκέντρωση.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης απέδωσε το περιστατικό στον υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών. Ομως, το συμβάν «δεν είναι τυχαίο», όπως μας είπε το μέλος του ΔΣ του σωματείου μισθωτών τεχνικών Η. Τσιμπουκάκης. «Αποτελεί συνέχεια σε μία αλυσίδα γεγονότων, όπως είναι η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των εργαζομένων του "μετρό", οι 35 συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και η επίθεση κατά της συγκέντρωσης στο υπουργείο Εργασίας, οι επιχειρήσεις καταστολής σε βάρος των αγροτών, οι σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης να πάρει μέτρα κατά του δικαιώματος στην απεργία και να βάλει χέρι στη λειτουργία των συνδικάτων. Εξάλλου, το γεγονός συνέβη λίγες μέρες πριν την πανεργατική απεργία της 20ής Φλεβάρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ