Κατ' αρχάς απλήρωτοι παραμένουν τον τελευταίο ενάμιση μήνα περίπου 170 συμβασιούχοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ, λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του δήμου) που ήταν προς απόλυση από τη δημοτική διοίκηση και κέρδισαν την έστω προσωρινή παραμονή τους στη δουλειά με ασφαλιστικά μέτρα. Την ίδια ώρα, δεν έχουν ακόμα έρθει για δουλειά οι συμβασιούχοι μέσω ΕΣΠΑ, αυτοί που έταζε η δημοτική αρχή τάχα ως αντιστάθμισμα όσων απολύθηκαν ή απολύονται στην ευρωενωσιακή λογική ανακύκλωσης των ανέργων. Υποτίθεται θα έφερνε 100 άτομα, τελικά ο αριθμός έχει περιοριστεί σε 37 που και αυτοί ακόμα δεν έχουν αναλάβει υπηρεσία.
Αυτές οι ελλείψεις σε προσωπικό, όπως και οι αντίστοιχες σε πόρους και υποδομές, έχουν σαν αποτέλεσμα να μένουν κενό γράμμα οι όποιες βαρύγδουπες εξαγγελίες της δημοτικής αρχής για παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες. Π.χ. διακήρυσσε πρόσφατα ότι θα φτάσουν τις 1.072 οι μερίδες φαγητού (από περίπου 400 σήμερα) που θα στέλνονται πλέον από τα μαγειρεία του ΔΒΑ (ετοιμάζει φαγητό στα βρέφη και νήπια των παιδικών σταθμών) προς 69 δημοτικά σχολεία της πόλης για να σιτίζονται και μεγαλύτερα παιδιά από φτωχές οικογένειες που δεν έχουν ούτε καν τα μικρά τους να ταΐσουν. Αυτό δεν έχει προχωρήσει καθώς δεν έχει πάει στο ΔΒΑ το αναγκαίο προσωπικό και δεν έχει γίνει ακόμα καν η προμήθεια των αναγκαίων σκευών μεταφοράς. Χώρια το γεγονός ότι μέσα Φλεβάρη, ακόμα να κληθούν να πάνε στους σταθμούς του δήμου βρέφη και νήπια που έχουν μείνει εκτός ως «επιλαχόντα», ακριβώς γιατί δεν προχωρούν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.
Τέλος, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου είναι και χωρίς παιδίατρους. Παλιότερα υπήρχε τουλάχιστον ένας παιδίατρος ανά δημοτικό διαμέρισμα, έστω με σύμβαση, να παρακολουθεί τα παιδιά κάθε σταθμού, να έχει προσωπική κατάσταση υγείας για καθένα απ' αυτά. Επί δημαρχίας Καμίνη οι συμβάσεις έληξαν και δεν έχουν ανανεωθεί, καθώς δε θεωρείται αναγκαία η πρόσληψη τέτοιας ειδικότητας σε ένα δήμο που φιλοξενεί στους σταθμούς του κοντά 5.000 παιδιά...