Σάββατο 9 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
«Στο φουλ» οι μηχανές για την πανθριασιακή κινητοποίηση

Θα γίνει στις 14 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας

Πλατύ άνοιγμα για το πανθριασιακό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 14 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας, πραγματοποιούν οι ταξικές δυνάμεις στην περιοχή. Με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές της περιοχής και αιχμή την αλληλεγγύη στους εργάτες των Ναυπηγείων Ελευσίνας και στα άλλα εργοστάσια της περιοχής, αλλά και ενόψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη, οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε ξεσηκωμό και μαζική συμμετοχή.

Από την προηγούμενη Κυριακή, όταν και αποφασίστηκε το συλλαλητήριο, τα συνδικάτα, οι φορείς και οι Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής, προχώρησαν σε γενικές συνελεύσεις και συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων. Το κάθε συνδικάτο κατάρτισε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης και έχει ήδη προχωρήσει σε περιοδείες και εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς. Εγινε μαζική εξόρμηση και περιοδεία στις σχολές κατάρτισης του ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα. Σωματεία και συνδικάτα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εκφράζουν καθημερινά τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους απεργούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Περιοδείες και συζητήσεις έχουν γίνει και στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σήμερα, Σάββατο, θα γίνει μαζική εξόρμηση στη λαϊκή αγορά του Ασπροπύργου. Από τη Δευτέρα τα χαράματα ξεκινούν περιοδείες στα μεγάλα εργοστάσια της περιοχής: ΧΡΩΤΕΞ, ΠΡΟΒΕΤ, ΧΑΛΥΨ, ΤΙΤΑΝ, ΕΤΕΜ και ΒΙΒΕΧΡΩΜ, είναι μόνο μερικά όπου θα γίνουν περιοδείες και εξορμήσεις. Ταυτόχρονα, τη Δευτέρα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής κάνει σύσκεψη με τις τραπεζοκόμες και τις καθαρίστριες του Θριάσιου Νοσοκομείου. Το Σωματείο των ΟΤΑ Θριασίου, απ' την πλευρά του, προχωρά σε πλατύ άνοιγμα στις υπηρεσίες και στα εργοτάξια των δήμων με περιοδείες και συσκέψεις. Το Συνδικάτο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ» εντείνει τη δράση του με εξορμήσεις στα μικρομάγαζα και τους χώρους δουλειάς του κλάδου.

Απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο έχουν πάρει το Σωματείο Εργαζομένων της CEVA και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της Χαλυβουργικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ