Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Νέος διαγωνισμός από τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες»

Επαναπροκηρύσσεται από τη «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» το φωτοβολταϊκό πάρκο Μεγαλόπολης συνολικής ισχύος 50MW. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, θα γίνουν τρεις διαγωνισμοί: ένας για την προμήθεια όλου του εξοπλισμού, o δεύτερος για την κατασκευή του έργου και o τρίτος για την κατασκευή των δύο υποσταθμών του έργου.

Το έργο είχε κατακυρωθεί το Δεκέμβρη του 2011, μετά από διαγωνισμό, στην J&P ΑΒΑΞ ΑΕ, αλλά η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» δεν προχώρησε στην κατακύρωσή του, το Σεπτέμβρη του 2012, επικαλούμενη αδυναμία της αναγκαίας χρηματοδότησης. Η εταιρεία σημειώνει ότι για να διατηρήσει την ευνοϊκή ταρίφα, το έργο θα πρέπει να ηλεκτριστεί έως και τον Οκτώβρη του 2013.

Η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» εκθειάζει τα περιβαλλοντικά οφέλη του έργου, αλλά πίσω από τον όρο «ευνοϊκή ταρίφα» βρίσκεται η τεράστια αποζημίωση για κάθε κιλοβατώρα, που εξασφαλίζουν οι επιχειρηματίες των φωτοβολταϊκών για τις μονάδες τους, με συνέπεια από τη μία να κερδίζουν σημαντικά, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές αποσβέσεις, και από την άλλη να επιβαρύνονται τα νοικοκυριά όλο και περισσότερο μέσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Στον ίδιο δρόμο και η ΔΕΗ, αδίστακτη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μετόχων της, προωθεί ένα έργο που θα της αποφέρει τεράστια κέρδη σε βάρος των εργαζομένων - πελατών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ