Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Πέρασε τα σύνορα της χώρας

Συνεχώς καταφτάνουν νέα μηνύματα από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό

Η αφίσα που κυκλοφορεί στο Μεξικό
Η αφίσα που κυκλοφορεί στο Μεξικό
Αμείωτα καταφτάνουν τα μηνύματα αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες από Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Φοιτητικούς Συλλόγους κ.λπ., από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, το κύμα συμπαράστασης στους ναυτεργάτες έχει περάσει τα σύνορα της χώρας καθώς μηνύματα φτάνουν και από το εξωτερικό.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικό διακινεί ήδη αφίσα συμπαράστασης στους Ελληνες ναυτεργάτες με φωτογραφία από τη μεγαλειώδη προχτεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι, ενώ στο μήνυμά του τονίζει: «Η ενότητα των ναυτεργατών με τα ταξικά τους αδέλφια από τους άλλους τομείς της βιομηχανίας, η αλληλεγγύη μέσα στους τόπους δουλειάς, η ένωσή τους με τους φτωχούς αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι ο δρόμος για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα».

«Το δικαίωμα της απεργίας δεν μπορεί να το καθορίζει η κάθε κυβέρνηση», σημειώνει το Συνδικάτο Εργαζομένων στο μετρό της Στοκχόλμης. «Ολοι για έναν και ένας για όλους! Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη της εργατικής τάξης!».

Μήνυμα στήριξης στο ΠΑΜΕ και τους ναυτεργάτες έστειλε και η Νεολαία της Ομοσπονδίας 3f (Δανίας), με τον πρόεδρο της οργάνωσης να αναφέρει:

«Αγαπητοί Ελληνες συνάδελφοι,

Επιτρέψτε μου ως πρόεδρος της Νεολαίας της Ομοσπονδίας 3f βορειοδυτικής Δανίας, που εκπροσωπεί 2.800 μέλη κάτω των 30, από κλάδους βαρέων επαγγελμάτων, να μεταφέρω την απόλυτη στήριξή μας στους πολύμορφους αγώνες σας που αποτελούν φάρο ελπίδας για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας».

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε ακόμα το Συμβούλιο των εργαζομένων του τυπογραφείου Frankfurter Societats Druckerei Gmbtt.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Δανία(2022-04-05 00:00:00.0)
Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Δανία(2022-04-02 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο παλαίμαχος κομμουνιστής Γιώργος Γκότσης(2019-04-16 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ και τους εργατικούς αγώνες(2012-02-18 00:00:00.0)
Με τη σημαία του αγώνα και της αλληλεγγύης(2011-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ