Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Δυναμική απάντηση εργαζομένων

Συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο, ώρα 9 π.μ., και πορεία στο υπουργείο Υγείας

Στους δρόμους του αγώνα για τη διεκδίκηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων, αλλά και για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, θα βρεθούν σήμερα οι εργαζόμενοι έξι νοσοκομείων της Αττικής - «Ευαγγελισμός»,«Αγλαΐα Κυριακού»,«Ιπποκράτειο», Δημοτικό Νοσοκομείο «Ελπίς»,«Αγιος Σάββας» και «Θριάσιο».

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τετράωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.), προσυγκέντρωση στις 9 π.μ. στο Πολεμικό Μουσείο και κοινή αγωνιστική πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στην ίδια συγκέντρωση και πορεία, παίρνουν μέρος και οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας (ΕΟΠ) και στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ έχουν προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 8.15 π.μ στα γραφεία των κεντρικών υπηρεσιών του ΕΟΠ.

Κοινά αιτήματα της κινητοποίησης είναι: Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των νοσοκομείων, η σύνδεση του Ανθυγιεινού με το Ασφαλιστικό και η ένταξη των νοσηλευτικών επαγγελμάτων στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, με αύξηση των βασικών και του νοσοκομειακού επιδόματος, αλλά και ειδικά προβλήματα του κάθε χώρου.

Τη συμμετοχή των εργαζομένων του «Θριάσιου» Ελευσίνας στη σημερινή κοινή κινητοποίηση αποφάσισε το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ετσι, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 8 π.μ. - 3 μ.μ., ενώ αύριο Παρασκευή πραγματοποιούν νέα στάση εργασίας από τις 12 μ. - 3 μ.μ. και συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα στο νομάρχη, σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου και τα αιτήματα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας, ενώ θα μοιράσουν και ενημερωτικά φυλλάδια στους κατοίκους.

Εκτός από τη σημερινή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι στο «Ελπίς» έχουν εξαγγείλει και τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 2.4.2001.

Διεκδικούν προσλήψεις προσωπικού, εκσυγχρονισμό - ανάπτυξη και αντιμετώπιση του κτιριολογικού προβλήματος του νοσοκομείου, οικονομικά αιτήματα, την προάσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας - Κοινωνικής Ασφάλισης.

  • Σε απεργία διαρκείας από την περασμένη Τρίτη, μέχρι και αύριο Παρασκευή, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο ΠΙΚΠΑ, οι οποίοι διανύουν την πέμπτη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Για σήμερα οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια, ώρα 9 π.μ. και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ