Από την κινητοποίηση στην Κηφισιά |
Οπως είπαν, οι εταιρείες αυτές πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία και να εξυπηρετούν τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, για φτηνή θέρμανση και ενέργεια και όχι να βγάζουν αμύθητα κέρδη σε βάρος του λαού οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα τις αγοράσουν. Τέλος, απαίτησαν να μην κοπεί η παροχή ρεύματος και αερίου σε χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, φτωχούς, που εξαιτίας της πολιτικής αυτής, που φέρνει μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, δεν μπορούν να πληρώσουν.
Στην Ξάνθη, η Λαϊκή Επιτροπή, οργάνωσε συγκέντρωση - ενημέρωση στο Σέλερο του Δήμου Αβδήρων, καθώς οι κάτοικοι του χωριού αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα με διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση, αφού εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας, αδυνατούν να πληρώσουν. Οι κάτοικοι αποφάσισαν να οργανωθούν και να δημιουργήσουν τη δική τους Λαϊκή Επιτροπή, που θα αγωνίζεται για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν.
Mε την κλούβα και τις αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες υποδέχθηκε χτες η διοίκηση της ΔΕΗ Κηφισιάς τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και των μαζικών φορέων από Κηφισιά, Ερυθραία, Νέα Φιλαδέλφεια, Διονύσου, Πεύκης στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν ενάντια στις αυξήσεις των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών και των μαζικών φορέων, παρά την προσπάθεια τρομοκράτησής τους, άπλωσαν το πανό τους που έγραφε: «Οργάνωση παντού! Στους τόπους δουλειάς. Οχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία».
Λίγο πριν το τέλος, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συνάντησε τη διευθύντρια, όπου εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την υποδοχή, ενώ κατέθεσαν μερικές εκατοντάδες δηλώσεις κατοίκων με τις οποίες δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα χαράτσια.
Εξόρμηση στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή Ανέργων Καλλιθέας, απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειες τους. Νέοι άνεργοι που παρευρίσκονταν στο κατάστημα αποδέχτηκαν θετικά το κάλεσμα της Επιτροπής μεγάλη μερίδα των οποίων έδωσαν τα στοιχεία τους για να συμμετέχουν στις δραστηριότητές της.
Κινητοποιήσεις στα διόδια των Μαλγάρων και του Αιγινίου, προγραμματίζουν φορείς και κάτοικοι του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, στην Πιερία, αντιδρώντας στην επικείμενη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομους Αιγαίου». Αύριο Παρασκευή, στις 4 το απόγευμα, οι κάτοικοι της περιοχής θα ανοίξουν τις μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων και θα επιβάλουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., θα συγκεντρωθούν στο σταθμό των διοδίων στο Αιγίνιο.
Θυμίζουμε ότι με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο θα λειτουργούν συνολικά 3 σταθμοί διοδίων σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων: οι σταθμοί Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς Πιερίας. Η κυβέρνηση, για να χρυσώσει το χάπι, προαναγγέλλει μείωση της τιμής στα διόδια των Μαλγάρων και αντίστοιχα μια μικρή μείωση στα διόδια της Λεπτοκαρυάς.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της περιοχής να παλέψει για να εμποδίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Και τονίζει: «Οι δρόμοι και οι υποδομές της χώρας είναι λαϊκή κοινωνική ιδιοκτησία και γι' αυτό θα πρέπει να κατασκευάζονται με κεντρικό σχεδιασμό και επιστημονική μελέτη με μοναδικό γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στη μεταφορά με ασφάλεια χωρίς τα χαράτσια των διοδίων».